International karate weekend i Gigantium

08-02-2019
Mere end 1100 atleter skal dyste om den prestigefyldte titel som Europamester.
Af Palle Bjørnstrup

Det er første gang nogensinde, at et officielt EM skal afvikles i Danmark. 51 nationer deltager og samtlige hoteller i byen huser i hele ugen op til og under stævnet topmotiverede og ambitiøse unge karatekæmpere.

At et sådant internationalt stævne: Europamesterskaberne i karate, er kommet til Aalborg, skyldes ikke mindst et stærkt samarbejde mellem Aalborg Kommune, Sport Event Denmark og Dansk Karate Forbund.

Formanden for Dansk Karate Forbund, Thomas Bjuring, siger: ”Det er ganske enkelt et formidabelt samarbejde, vi har haft med Aalborg Kommune og Sport Event Danmark i forhold til at trække et så stort prestigeprojekt til Danmark og Aalborg. Alt fra koordinering af arena til hoteller samt de officielle anliggender, som hører sig til et arrangement af denne kaliber, er sket i et professionelt og nærværende samarbejde. Som specialforbund og som by er der grund til at være stolt – og det er vi”.

Danmarks mest vindende karateklub, Sportskarate.dk, som til dagligt hører hjemme i Nordkraft i Aalborg, har intet mindre end 7 kæmpere med til mesterskaberne ud af de i alt 29 danske kæmpere. Den lokale sportschef i klubben, Allan Busk, er også dansk landstræner.
Han siger: ”På vegne af Danmark og de lokale Aalborgatleter har vi store forventninger. Danmark har over de sidste mange år taget medaljer ved disse mesterskaber – nu er vi på hjemmebane for første gang, og det håber vi selvfølgelig at drage nytte af”.

Så der bliver masser af kampe at se i Gigantium lørdag d. 9/2 og søndag d. 10/2 i Gigantium.
Kommentarer