Forårs Cup i Aalborg KFUM Fodbold

08-05-2018
I weekenden 5.-6. maj afholdt KFUM Forårs Cup med 250 hold friske piger og drenge.
Af Jens Skovgaard

For sjette år i træk afholdt Aalborg KFUM Fodbold Forårs Cup, som er en turnering for fodboldglade piger og drenge under 13 år.
Med mere end 250 deltagende fodboldhold og ca. samme antal frivillige, officials og fodbolddommere er Forårs Cup’en blevet et kæmpearrangement.
Omfanget har ikke ændret på, at der skal være plads til god stemning hygge og højt humør - og så selvfølgelig en masse spændende fodboldkampe i de mange rækker, der deltager i turneringen.

Til finalekampene er der indmarch og præsentation af alle spillerne, og det vindende hold får naturligvis en flot medalje hængt om halsen, medens KFUM’s maskot ønsker det vindende hold tillykke.
Eventchef Tom Nygaard fortæller, at det er børn i alderen 6-12 år, der deltager, og at der foruden KFUM’s egne hold også deltager hold fra andre byer. “Vi har hold helt fra Århus og Thisted, som tager den lange vej for at være med til Forårs Cup’en.”

Sidste år deltog der faktisk 300 hold, men fordi tidspunktet er flyttet i år, er antallet af hold lidt mindre. “Men egentlig er det antal vi har med i år nok fint, for det var godt nok en stor opgave sidste år, og da det kan være svært at skaffe dommere til så mange kampe, er niveauet med ca. 250 hold helt fint for os”, siger Tom Nygaard.

Under alle omstændigheder er det en fantastisk indsats, der ydes af alle omkring turneringen, men når man ser børnenes glæde ved at deltage, og de stolte finalister og vindere, forstår man godt, hvor de voksne finder energien til at yde den kæmpeindsats, som de lægger i at drive og udvikle Aalborg KFUM Fodbold.Kommentarer