Tina French Nielsen cykler med Sofiendalsskolen

12-09-2018
Fredag d. 14. september besøger hun den cykelglade skole i ”Alle Børn Cykler 2018”.
Af Palle Bjørnstrup

Kampagnen om, at børn skal cykle, er i fuld gang, og over 115.000 elever fra skoler i hele landet har i den seneste tid deltaget i Cyklistforbundet og TrygFondens børnemotionskampagne ”Alle Børn Cykler 2018”.

Kampagnen har til formål at inspirere skoler og forældre til at bakke op om et godt og aktivt børneliv med masser af cykling. For børn cykler, når voksne skaber mulighederne.

I forbindelse med kampagnen besøger skolerådmanden, fredag d. 14. september, Sofiendalsskolen, og hun vil her skulle opleve og høre hvad elever fra 5. årgang fortæller om at være med i kampagnen.

Skolerådmand Tina French Nielsen har en god baggrund for at diskutere cykling med de unge, hun er selv en ivrig cyklist, bl.a. har hun fire gange cyklet for Team Rynkeby til Paris, og hun er nu blevet kaptajn for Rynkebyholdet, når det skal cykle til Paris for femte gang næste år.

Tina French Nielsen fortæller: ”Denne dag vil jeg høre på børnene og fortælle om mine mange,
positive erfaringer med at cykle, og alt det gode det gør for kroppen. Samtidig gør det også en masse for sammenholdet at være på hold og cykle sammen, ligesom det giver en masse for børnene at være sammen og cykle med deres venner og få gode oplevelser”.

Baggrunden for kampagnen er bl.a., at færre og færre børn cykler selv til skole. Allerede for ti år siden advarede Sundhedsstyrelsen om, at andelen af børn, der bliver kørt i bil til skole, er steget med 200% på bare 30 år.
Hvor det i 1990´erne var syv ud af ti børn, der selv cyklede til skole, er det i dag godt fem ud af ti børn ifølge tal fra Cyklistforbundet.

I Aalborg deltager over 2.500 børn fra 112 klasser.
Kommentarer