Spar Nord præsterer årsresultat på 920 mio.

11-02-2019
Det betegner Spar Nord selv, som et tilfredsstillende resultat, der bidrager positivt til udviklingen.
Af Palle Bjørnstrup

Afdelingsdirektør Steffen Glarbjerg, Spar Nord i Hasseris, glæder sig også over den stigende efterspørgsel efter udlån, fordi det vidner om økonomisk optimisme samt tilfredshed hos kunderne kombineret med konkurrencedygtige produkter.

Han fortæller: ”Vi har de seneste år oplevet en rigtig fin udvikling i bankens kerneforretning, der blandt andet er kommet til udtryk i form af stigende efterspørgsel efter realkredit- og bankudlån. Og det har betydet, at vi faktisk er vokset med 6 og 5% på henholdsvis realkredit- og bankudlån i 2018.”

”På baggrund af årsregnskabet for 2018 indstiller bestyrelsen til generalforsamlingen, at der udbetales et uændret udbytte på kr. 3,50 pr. aktie, svarende til en udlodningsprocent på 47.”

”Vores vækst i realkredit- og bankudlån hænger naturligvis også sammen med, at vi i 2018 har fået flere nye kunder, og vi er i årets løb vokset hurtigere end markedet og har dermed vundet markedsandele.
Samlet set landende Spar Nords omkostninger marginalt lavere i 2018 end 2017. Derimod må vi konstatere, at nedskrivningerne steg til 173 millioner kroner, hvoraf størstedelen udgøres af bankens landbrugskunder.”

Noget andet som Steffen Glarbjerg bemærker er, at på trods af den hårde konkurrence i markedet, har Spar Nord det seneste år opnået flere topplaceringer i en række tilfredsheds- og imageanalyser. Han mener derfor, at Spar Nord er godt rustet til at imødegå kombinationen af hård konkurrence, lave renter og beskeden samfundsvækst, som også ventes at præge markedet i 2019.

”Topplaceringerne i de seneste års både omdømme- og kundetilfredshedsmålinger vidner om, at vi er på rette vej med vores strategi om at prioritere den nærværende, personlige og kompetente rådgivning meget højt” siger Steffen Glarbjerg og fortsætter: ”Jeg ser sådan på det, at vi har de bedste forudsætninger for fortsat at kunne vinde markedsandele i 2019, og fortsat kan sikre vores kunder bankoplevelser i særklasse.”

”Vi er derfor klar til konkurrencen om såvel private kunder, som både større erhvervskunder og offentlige kunder.”

”Vi er klar, så det er blot at kontakte os for en uforbindende snak,” slutter afdelingsdirektør
Steffen Glarbjerg, Spar Nord Bank i Hasseris.Kommentarer