Rigtige kuttere med levende fisk i Aalborg Havn

08-08-2018
Lørdag d. 18. august er der FISKETORV i Utzon Parken og underholdning med ”Tørfisk”.
Af Palle Bjørnstrup

”Tørfisk” er med til at spille op for det levende fiskeri denne dag. Arrangementet hedder: ”Fisken kommer til Aalborg” – og det understreges af, at ikke mindre end 11 fiskeskibe ligger til kaj ved Utzon Centeret, og har friske fisk med ombord til salg på FISKETORVET. Her kan man købe friske fisk på auktion eller til en fast pris. På dagen langes der / FRISKE RØDSPÆTTER over bordet til KUN 100 KR.
Udover at købe fisk vil man også kunne få smagsprøver og kunne købe mindre fiskeanretninger.

Det er helt sikkert, at friske fisk, hevet direkte op af Vesterhavet, bliver dagens helt store trækplaster.

De 11 fiskefartøjer, der kommer til Aalborg denne dag kan besøges. Der er ”åbne kuttere”, så man kan få et indtryk af fiskernes arbejdsplads – og der er GRATIS ADGANG, også til uddannelsesskibet Athena og muslingefartøjet Limfjorden.

To gange i løbet af eftermiddagen spiller ”TØRFISK” op og giver koncert på Havnefronten. Det bliver for fuld udblæsning bl.a. med sange som ”a lugter lidt af fisk i daw”, og de kan ikke være mere aktuelle i forhold til dagens tema.

Viceborgmester Kristoffer Hjort Storm vil byde velkommen til arrangementet – hvor alle er velkomne og det er ganske gratis.

Det kan være interessant at besøge et af skibene, og få indblik i livet ombord på en trawler. Sådan et fartøj foretager 3-4 slæb i døgnet. Her arbejder besætningen med ind- og udsætning af redskaber, rensning og pakning af fangst samt reparationer af fiskeredskaber og almindelig daglig vedligehold af fartøjet. Der er ikke skiftehold, så besætningen hviler, når fangsten er pakket og fartøjet fisker.

Et besætningsmedlem – oftest den yngste, har status som kok ombord og laver maden. ”Kokken” bliver så fritaget for andet arbejde, når der laves mad. En fisker tjener årligt ca. 500-600.000 kr. + udetillæg, men betaler selv for kosten ombord.

Arrangementet skyldes Hanstholm Fiskeriforening, der i dag er en moderne og effektiv organisation, der favner bredt. Først og fremmest handler det om at varetage de lokale fiskeres interesser, såvel politisk, som lovmæssigt – og der er jo løbende nok at tage fat på bl.a. i forhold til fiskekvoter.

Denne dag er der lejlighed til at kigge ind i det praktiske fiskeri, at få lidt til ganen og til ørerne – og ikke mindst lejlighed til at få frisk fisk med hjem.Kommentarer