Rickshaws er skiftet ud med Cykeltaxa

15-01-2021
Plejehjemmet Thulebakken har fået ny Cykeltaxa til glæde og gavn for hjemmets beboere.
Af Palle Bjørnstrup

Det er en donation fra TrygFonden på kr. 40.000, der har gjort det muligt at forny de rickshaws, som hjemmet fik donoret for år tilbage af Grethe Kristensen (Enke efter Thorkild Kristensen). De er blevet brugt flittigt og trængte til afløsning.

Vi ved derfor af erfaring, at en cykeltur ud i det blå skaber glæde og livskvalitet, derfor er det virkelig dejligt, siger plejehjemsleder Pia Søndergaard Madsen, at en donation fra Tryg Fonden har muliggjort indkøbet af en ny cykeltaxa – en såkaldt Triobike Taxa – som kan benyttes af alle beboere. Der var også nogle dårligt gående beboere, som ikke kunne stige ind i rick-shawen.

Det er rart, at alle vore beboere nu kan få frihed til at bevæge sig rundt i lokalmiljøet uden bus.
På cyklen kan to af vores beboere sidde ved siden af hinanden, mens en af vore frivillige træder i pedalerne. Disse cykelture er med til, at vore beboere ud over at få frisk luft, også kan se hvad der sker uden for plejehjemmet. Det giver også mulighed for en snak mellem de to beboere, og ikke mindst kan det bringe gamle minder frem, når turen enten går til fjorden eller ind til midtbyen, da mange af vore beboere har boet og arbejdet i og omkring Aalborg.
Vi ved fra tidligere, at disse oplevelser er med til at skabe bedre livskvalitet for beboerne, siger Pia Søndergaard Madsen.

Men p.t. gør Coronaen at det ikke er muligt, at komme rundt i den nye cykeltaxa. Det må vente lidt endnu, idet det er afhængigt af hele Corona udviklingen, herunder at de frivillige igen må komme og agere ”pedalkraft”.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland, der har givet donationen som led i TrygFondens samlede arbejde for at skabe bedre trivsel.

Foto: Her har Poul taget plads i den nye cykeltaxa, og glæder sig til en tur i den friske luft.Kommentarer