Optagelse af den amerikanske ambassadør i Chr. 4. Laug

06-07-2018
Optagelsen skete d. 4. juli i anledning af Rebildfesten. Samtidig blev den amerikanske samt den danske hovedtaler, henholdsvis Søren Juul Jørgensen og Jesper Steinmetz optaget.
Af Palle Bjørnstrup

Den årlige Rebildfest i anledning af den amerikanske nationaldag indeholder traditionen tro
optagelse af henholdsvis den amerikanske og den danske hovedtaler. Derudover optages normalt et antal dansk/amerikanere samt andre relevante personer.

I år indbefattede optagelsesarrangementet også optagelse af den nye amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands. Carla Sands tiltrådte som amerikansk ambassadør i Danmark i december 2017, så det var første gang, at hun stiftede bekendtskab med Rebildfesten, og herunder den traditionelle optagelse i Chr. d. 4. Laug.

Optagelsen blev, som vanligt, en glad og festlig begivenhed, som Carla Sands deltog i med godt humør. Under den traditionelle ”byvandring”, der fører frem til den ”hemmelige indgang” til Chr. d. 4. Laug, som de nyoptagne får udleveret nøgle til, var hun meget optaget af at studere Chr. d. 4. Laugs hjemsted, Jens Bang Stenhus. Under optagelsesceremonien havde hun fået fortællingen om det flotte hus, og dets skaber købmand Jens Bang, og kunne godt forestille sig, hvor meget større huset måtte have virket i middelaldertiden.

Efter gåturen rundt om Jens Bangs Stenhus var det tid til ”gallamiddagen” i forbindelse med optagelsen. Carla Sands hyggede sig med de to røde pølser og et stykke brød, der blev behørigt ledsaget af ”kartoffeljuice”, samt ikke mindst den passende og behørige sangudfoldelse, som selskabet samlet præsterede.
Der var en rigtig god og glad stemning, som desværre måtte afbrydes af det stramme program, der er, for at nå alle gøremål i forbindelse med 4. juli og Rebilddagen – så Carla Sands og de to hovedtalere steg sammen med diverse sikkerhedsfolk ind i de ventede biler, og kortegen satte kurs mod Rebild Bakker, hvor næste programpunkt var ”Teltfrokosten”.

Ved dette års optagelse blev Robert Bundgaard, dansk/amerikaner, optaget in absentia. Robert Bundgaard fylder den 14. juli 2018, altså 10 dage efter Rebildfesten, 100 år. Alderen gør, at Robert Bundgaard, der ellers er frisk og klar, ikke magtede rejsen til Danmark. Som substitut for ham optrådte hans grandnevø Vagn Thomsen, der også er stolsbroder i Chr. d. 4. Laug.
Vagn havde et foto af sin grandonkel og med det, blev Robert Bundgaard foreviget sammen med Oldermand Niels Voss Hansen, ambassadør Carla Sands og Vagn Thomsen, der bar fotoet.
Vagn Thomsen vil medbringe dette til grandonklen, når han skulle besøge ham i anledning af 100 års dagen i North Branford, CT i USA.

Ambassadør Carla Sands, og hovedtalerne Søren Juul Jørgensen og Jesper Steinmetz samt Robert Bundgaard er med deres optagelse i Chr. d. 4. Laug kommet med i en medlemskreds, der for øjeblikket tæller ca. 8.000 medlemmer fordelt på 104 nationer.
Kommentarer