Nyt samarbejde: ”Musikken som drivkraft”

22-05-2019
Musikkens Hus og Ældre- og Handicapforvaltningen vil styrke handicappede borgere.
Af Palle Bjørnstrup

Samarbejdet har til formål at styrke handicappede borgeres selvstændighed gennem meningsfulde netværk. Det skal ske gennem et dagsarrangement, der bliver kaldt ”Musikken som Drivkraft”.

Det løber af stabelen i Musikkens Hus søndag d. 26. maj 2019.

”Musikken som drivkraft” indeholder en åben markedsdag samt to koncerter med Hardinger Band, med bl.a. de to tidligere Shu-Bi-Dua medlemmer: Michael Hardinger og Jørgen Thorup, som vil tage publikum tilbage i tiden med en række klassikere. Den åbne markedsdag foregår i indgangsfoyeren til Musikkens Hus, og vil præsentere handicapområdet anno 2019, herunder vise de mangeartede indsatser og mangfoldigheden i de forskellige aktivitetstilbud.

I løbet af dagen vil bands med tilknytning til handicapområdet desuden spille opvarmningskoncerter i Klassisk Sal, hvor der vil være fri entre.

Borgerne vil også denne dag hjælpe medarbejderne i Musikkens Hus med forskellige jobfunktioner såsom at tjekke billetter, at stå i garderoben samt servicering af kunstnere og frivillige.

Rådmand Jørgen Hein, Ældre- og Handicapforvaltningen fortæller: ”Vi arbejder på mange forskellige fronter for at skabe meningsfuld beskæftigelse for vores borgere med handicap – både som frivillige, men også på det ordinære arbejdsmarked. Musikken som Drivkraft er en rigtig god øvebane – dels for borgerne, som kan prøve sig selv af i et arbejdsfællesskab, men bestemt også for Musikkens Hus og det omgivende samfund, som forhåbentlig får øjnene op for borgernes ressourcer – og så får alle forhåbentlig en rigtig sjov oplevelse. ”

Så tag en tur omkring Musikkens Hus på søndag d. 26. maj og få en god oplevelse!Kommentarer