Ny kampagne i Aalborg: "Gør os alle grønnere"

12-03-2018
Bæredygtighedskampagnen tager udgangspunkt i alle de grønne og bæredygtige initiativer i Aalborg.
Af Palle Bjørnstrup

Kampagnen henvender sig til alle, ikke kun kommunen, men også virksomheder, private borgere, uddannelsesinstitutioner, NGO´er osv.

Kampagnen vil hylde aalborggensernes GRØNNE DNA, samtidig med at den opfordrer til endnu mere grøn handling! For selv om vi er gode, er vi slet ikke i mål endnu, men ved en fælles indsats er vi godt på vej.

Netop gennem en fælles indsats på bæredygtighedsområdet har Aalborg tidligere skaffet sig hæder, ved bl.a. at blive kåret som Europas Reneste by i 1989, for sin Ren by/Grøn by kampagne, der også fik prædikatet som bedste offentlige markedsføring i Danmark i 1989.

Den nye kampagne er allerede synlig på de nye affaldskurve i Midtbyen, hvor du er med til at gøre os alle grønnere, når du sorterer dit affald i byrummet. Men det handler om meget andet end affaldssortering, så det er blot at komme frem med gode ideer til, hvordan Aalborg kan påvirke til at "gøre os alle lidt grønnere".

Aalborg er for så vidt allerede verdenskendt for sit arbejde med bæredygtighed. Udover prisen som Europas Reneste by, har Aalborg også to dokumenter eller "mærkepæle" inden for det internationale arbejde på området, nemlig henholdsvis Aalborg Charteret og Aalborg Commitments. Samtidig er Aalborg hvert år med til at udvælge og hylde de bedste omstillingsprojekter i Europa via "Transformative Actions Award".

Så selv om det måske ikke altid ser sådan ud… så bor aalborgenserne et af de grønneste steder i verden - men det kan blive endnu grønnere!Kommentarer


Ib Christiansen 14. marts 2018 22:21
Med alt det affald der flyder rundt i gadebilledet, er der et stykke vej endnu, før Aalborg kan kalde sig et af de grønneste steder i verden. Mage til svineri skal man lede længe efter!

F.eks. i Spanien, især på de spanske øer, har man forstået budskabet med at holde rent i gadebilledet. Her kører der hver dag fejemaskiner i gadebilledet og fejer affald op, renovationsbiler indsamler skrald hver dag. Strandene bliver rengjort for affald hver morgen! Så Aalborg - med de store problemer in mente, som renovationen her i byen har bragt sig i, er der lang vej vej endnu.

Så ingen grund til at pudse glorien og udgyde selvros!