Nu er der en pulje til bedre tilgængelighed

04-09-2020
Aalborg Kommune har nu åbent for ansøgninger til forbedringer af mangfoldigheden.
Af Palle Bjørnstrup

Der har været mange danske turister i år grundet corona, og det har øget presset for at gøre bygninger og udearealer mere tilgængelige.

Nu og frem til 15. SEPTEMBER 2020 kan der søges om støtte til forbedringer af tilgængeligheden på både byggerier og udearealer.

Fungerende rådmand i Sundheds- og kulturforvaltningen Jan Thaysen siger: ”Jeg er glad for, at vi igen i år har budget til at støtte projekter i Aalborg Kommune, der vil kunne skabe et mere tilgængeligt og ligeværdigt samfund for alle borgere. Og særligt i år, hvor vi jo er flere mennesker herhjemme til at udforske de danske institutioner og naturområder. Corona-situationen har sat tilgængeligheden under pres, ikke mindst de steder, der pludseligt er sat under pres, fordi folk gerne vil derhen. Så jeg håber, at folk vil benytte lejligheden og ansøge tilgængelighedspuljen, hvis de mener, der mangler bedre adgangsveje og siddemuligheder”.

Tilgængelighedspuljen udlodder i år 250.000 kr. i mangfoldighedens navn. Projekterne skal min. have et budget på kr. 5.000 for at komme i betragtning. Der kan søges tilskud på op mod 75% af projektbudgettet. Projektet skal omhandle bedre tilgængelighed for en eller flere brugergrupper og projektet skal være åbent for offentligheden.

Kit Bos, tilgængelighedsrådgiver i Sundheds- og Kulturforvaltningen fortæller: ” Mulighederne er mange, siger hun. Vi ser frem til at få nogle interessante ansøgninger, indenfor både nybyggeri, ombygninger og også gerne til udearealer, som jo her under Corona-situationen er kommet endnu mere i spil”.

Læs mere på: https://aalborg.dk/politik/udvalgsaard-og-naevn/udvalg/wwwaalborgkommunedktilgaengeligspuljeKommentarer