Nordjyske Bank hylder det gode foreningsliv

08-02-2019
- og uddeler en ny Foreningspris med præmie på samlet kr. 100.000 til tre nordjyske foreninger.
Af Palle Bjørnstrup

Præmien uddeles til nordjyske foreninger, der gør en ekstraordinær indsats for at styrke fællesskabet i deres lokalsamfund.

Bankdirektør Claus Andersen fortæller: ”Nordjyske Banks foreningspris har dels til formål at synliggøre de gode historier ude i foreningerne i Nordjylland og dels inspirere andre til at styrke sammenholdet i deres forening.
Som lokalbank har vi en lang tradition for at understøtte det lokale forenings- og kulturliv. Vi ønsker derfor at sætte fokus på det gode, værdifulde og ofte frivillige foreningsarbejde, der foregår rundt omkring i Nordjylland. Foreningerne har nemlig en rigtig stor betydning i mange nordjyders hverdag, og det vil vi gerne bakke op om”.

Nordjylland kan allerede nu indstille foreninger til prisen på www.foreningspris.dk, hvor man i perioden frem til den 1. marts også kan stemme på sin favoritforening. Det er ligegyldigt, om man dyrker badminton, spiller teater eller mødes til et spil kort, så længe foreningen i det forløbne år har udvist initiativ eller skabt positivt sammenhold for foreningens medlemmer i lokalområdet.

Priserne uddeles på bankens aktionærmøder. Efter den 1. marts vil de 10 lokalforeninger med flest stemmer fra nordjyderne sammen med yderligere 10 lokalforeninger, som udvælges blandt indstillingerne, gå videre til finalen. Der er nedsat en uafhængig dommerkomite til at afgøre, hvem de tre vinderforeninger skal være. De tre vindere vil blive offentliggjort på hver af Nordjyske Banks tre aktionærmøder henholdsvis i Aalborg d. 28. marts, i Hjørring d. 2. april og i Frederikshavn d. 4. april.

Kriterierne for prisen er:
At foreningen har sit virke og sine medlemmer i Region Nordjylland. Foreningen har sit formål inden for det kulturelle, det sportslige, det sociale eller velgørende område. Foreningen har det forløbne år udvist initiativ, resultater og/eller har skabt positivt sammenhold for foreningens medlemmer eller lokalområde.

Det bliver spændende at se hvilke foreninger, der scorer de rare penge.Kommentarer