Kunstens andet bedste år nogensinde

03-01-2020
Knap 110.000 gæster i 2019 - kun slået af åbningsåret efter ombygning med 116.000.
Af Palle Bjørnstrup

Succesen tilskrives udstillinger af høj, international standard samt adskillige tilbud og arrangementer, der henvender sig til alle. Desuden har Kunsten efterhånden opbygget en loyal publikumsklub, Klub Kunsten + Utzon, med 7.000 medlemmer, der står for omkring 40.000 af årets besøg.

Kommunikationschef Lars Ulrich Hansen på Kunsten fortæller: ”Vi er meget stolte af det flotte besøgstal og af, at vi har formået at opbygge en stor og trofast medlemsklub, der har så meget tillid til det kunstfaglige niveau, at de for manges tilfælde køber medlemskab, før det fulde udstillingsprogram er offentliggjort. En ting er jo at kunne tiltrække gæsterne en gang – noget andet er at have loyale gæster, der kommer igen og igen”.

Han tilskriver blandt andet succesen med, at Kunsten bruges på mange forskellige måder.
”Vi er et sted” siger Lars Ulrich Hansen, ”man kan bruge på forskellige måder, og som har noget for alle aldre. Vi har stor succes med Kunsten Kreativitarium, der gør det sjovt for børn at gå på museum. Man kan komme fra morgenstunden og gennem en hel dag fordybe sig i alle udstillingerne, men man kan også sagtens se Kunsten som et uformelt åndehul i byen. Vi nyder, at flere og flere lægger vejen forbi blot for at handle i museumsbutikken, spise en brunch i caféen eller hygge sig med ungerne i springvandet i Skulpturparken eller et par timer i vores Kunst-lab. Desuden har vi godt fat i den yngre målgruppe med vores faste Summer Lounge”.

Det er naturligvis dejligt med en sådan succes, og det er jo sådan, at succes nærmest forpligter, så der er fortsat en stor opgave for Kunsten i at kunne tiltrække endnu flere besøgende.

Kunsten blev indviet i juni 1972 under navnet Nordjyllands Kunstmuseum, og det genåbnede efter totalrestaurering i januar 2016.
Før restaureringen havde det årlige besøgstal et leje på omkring 60.000 gæster, så en fordobling af antallet er bestemt inden for rækkevidde.Kommentarer