Idrætsmødet i Aalborg i august tager form

01-07-2019
Der er store visioner og drømme forude til den nye fire dages idrætsevent i august.
Af Palle Bjørnstrup

Efter den succesfulde afvikling af DGI Landsstævne i Aalborg Midtby i 2017, hvor især havnefronten og Vestre Fjordpark viste sig som fremragende arenaer for idrætsevents, blev der i starten af 2019 afsat midler til at udvikle første udgave af et Idrætsmøde i Aalborg.

Idrætsmødet skal udfolde sig i Aalborg over fire dage fra 29. august til og med d. 1. september 2019.

Målet er at gøre fysisk aktivitet og idrætten tilgængelig for alle, samtidigt med at Idrætsmødet gerne vil være forum for en debat rundt om idrætten og dens betydning.

Rådmand Mads Duedahl siger: ”Det her er første år, hvor vi gerne vil have prøvet en masse ting af. Det er et år, hvor vi skal have budt både danskerne, idrætslederne og idræts- organisationerne indenfor og få gjort os nogle erfaringer. Men på sigt skal det selvfølgelig vokse i skala, og vi håber det med tiden kan vække international interesse”.

Nu er forventningerne til Idrætsmødet ved at blive konkrete, og der kommer virkelig til at ske meget i de fire dage. Der bliver ikke mindre end syv scener, en konference med over 130 oplæg og en masse oplevelser og aktiviteter for alle aldre.

Konferencen bliver med 14 baner at spille på, en folkemødedel med syv forskellige scener og en aktivitetsdel med over 25 sportsgrene alle kan prøve.

Målsætningen er at komme 360 grader rundt om idrætten, og programmæssigt er der ved at være fyldt op.

Medens programmet stadig vokser glæder rådmand Mads Duedahl sig allerede over det nuværende fundament: ”Jeg er virkelig glad for den opbakning, vi fra start har mærket fra de store idrætsaktører i Danmark. Mange har tidligt budt ind med indhold til konferencen, til aktivitetsdelen og ikke mindst folkemødedelen. Det her skal være hele Danmarks idrætsmøde, hvor vi årligt sætter fokus på det idrætten kan. Den handler ikke bare om oplevelser. Den kan også give sundhed, fællesskab, nedbryde barrierer, bygge broer og meget, meget mere. Det glæder vi os til at vise i slutningen af august”.Kommentarer