Høj kundeaktivitet sikrer rekordresultat

07-02-2020
Sådan lyder melding fra Spar Nord Hasseris om 2019, der giver et resultat på 1.059 millioner.
På billede: Steffen Glarbjerg
Af Palle Bjørnstrup

”Og det er efter skat”, tilføjer direktør i Spar Nord Hasseris, Steffen Glarbjerg. ”Vi er naturligvis godt tilfredse med at kunne præsentere et sådant resultat, sammen med vore øvrige kollegaer i Spar Nord. Resultatet er bestemt et udtryk for den høje kundeaktivitet, der har været gennem 2019 blandt andet på realkreditområdet, hvor vi har etableret eller konverteret ikke færre end 32.000 lån.

Resultatet viser også det store rentefald, som vi oplevede i 2019, og som medførte en enorm aktivitet blandt vores kunder, som gerne ville drage fordel af de lave renter i form af eksempelvis lavere ydelse eller hurtigere tilbagebetaling.

Dernæst oplever vi fortsat lave nedskrivninger blandt vores privat- og erhvervskunder”, fortsætter Steffen Glarbjerg. ”Det vidner om, at vores kunder rent økonomisk har det rigtig godt, og det medfører en stigende interesse for at lave flere forretninger med os, og det kommer til udtryk i form af, at vores bank- og leasingudlån er steget det seneste år”.

På baggrund af det meget tilfredsstillende resultat indstiller bankens bestyrelse til generalforsamlingen, at der udbetales et udbytte på 3,50 kr. pr. aktie til en udlodningsprocent på 41.

Hvor rentefaldet i 2019 gav anledning til en rekordstor konverteringsbølge på realkreditområdet og positive kursreguleringer på bankens obligationsbeholdning, så er udsigterne for 2020 noget mere beskedne, forklarer Steffen Glarbjerg, og han fortsætter: ”Der er ingen tvivl om, at det faldende renteniveau også er forbundet med ulemper i form af bl.a. negative renter ved store kontante indlån. Samtidig er der lange udsigter til, at det nuværende renteniveau ændrer sig, og vi kan derfor ikke forvente samme positive effekter i 2020”.

Grundet de vanskeligere markedsvilkår samt fortsat stigende omkostninger til IT og efterlevelse af ny lovgivning, forventer Spar Nord en egenkapitalforrentning i niveauet 7-9 procent efter skat i det nye år.

Spar Nord ejes af ca. 98.000 aktionærer og har omkring 391.000 kunder, cirka 1.550 medarbejdere og 49 lokale banker over hele landet.Kommentarer