HVID JANUAR – Alkoholfri måned i Aalborg

10-01-2018
Jul er lig med flere kalorier og mere alkohol. Januar er lig med slankekure og udsalg.
Af Palle Bjørnstrup

Nu breder en ny tendens sig, der hedder HVID JANUAR – alkoholfri måned. Aalborg Kommune bakker op om dette initiativ. Ideen er at tage en længere periode uden alkohol. Altså ingen vin, ingen øl og ingen spiritus i en måned. På den måde kan man få brudt vanen, mærke en forskel på energikurven, vægten og ikke mindst pengepungen.

BRYD VANEN. For mange er alkohol blevet en vane. For de fleste er det svært at lægge livsstilen om, hvis ikke man tager en beslutning og handler. Derfor er HVID JANUAR en god anledning for dig, der gerne vil drikke mindre – og leve sundere.

HVID JANUAR er et kampagnesamarbejde, hvor Aalborg Kommune også er med.

Og hva´ sir´ man så?
”Hvis man gerne vil drikke mindre og leve sundere, kan HVID JANUAR være en rigtig god anledning til at ændre sine vaner. Hvis du bliver spurgt, hvorfor du ikke drikker, så siger du bare: Jeg holder hvid januar,” fortæller Anette Vejdiksen, sygeplejerske og alkoholrådgiver ved Aalborg Sundhedscenter, og hun fortsætter:
”Med HVID JANUAR er det tanken, at man skal bryde vanen og mærke, hvad en længere periode uden alkohol gør for en. Måske mærker man, at man sover bedre og får mere energi og overskud. For mange får det også den positive effekt, at forbruget også på længere sigt bliver lavere.”

Så HVID JANUAR er den helt rigtige begrundelse til at sige nej tak til at drikke, både for dig selv og overfor andre.Kommentarer