Gratis færge til Egholm – også i august!

31-07-2020
Tilstrømningen af gående og cyklister til Egholm har været helt overvældende.
Af Palle Bjørnstrup

Derfor har Aalborg Kommune besluttet, at det også i august skal være gratis at tage færgen til Egholm for gående og cyklende.

Tilbuddet er sikret med tilskud fra den sommerpakke, som regeringen sammen med en række partier i Folketinget har aftalt for bl.a. at stimulere turismen og give rig mulighed for at komme rundt i landet.

At det er et tilbud, der har fanget publikum, kan alene ses af passageroptællingen. I juli måned 2019 var der 17.000 passagerer med Egholm-færgen. Her i juli 2020 viser tallene, at det bliver tæt på ikke mindre end 50.000 – altså en fremgang, der er til at tage og føle på.

Det er sommerpakken, der gør dette og forlængelsen af tilbuddet mulig. Den omfatter de færgeruter, der er omfattet af nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer, hvilket i Aalborg Kommune omfatter Egholm.

Da tilbuddet kun omfatter sejlads til øer, skal det for en ordens skyld nævnes, at det ikke gælder for overfarten mellem Hals og Egense. Men i juli 2019 benyttede i underkanten af 45.000 passagerer genvejsfærgen Hals-Egense, og tæt på samme antal forventes for juli 2020.

Aalborg Kommune synes naturligvis, at det er dejligt, at så mange bruger en sommerdag på naturen og oplevelsen af en ø, der er placeret nærmest midt i en by – og er derfor glade for, at tilbuddet om gratis færge kan udvides med august måned.Kommentarer