Fredag d. 16/3 kommer Mogens Jørgensen forbi AKKC

08-03-2018
Han skal forbi for at modtage Forårsprisen 2018. Den glade journalist er god til skønne historier.
Af Palle Bjørnstrup

Direktør Nicolaj Holm i Aalborg Kongres & Kultur Center fortæller: "Da vi kiggede os omkring i Nordjylland for at finde et menneske, der står for det lyse som foråret og dermed også Forårsmessen, så strålede Mogens Jørgensen om kap med den tiltagende sol. Når vi nu giver Forårsprisen 2018 til ham, er det fordi, han ikke alene glæder rigtigt mange nordjyder med sin journalistik og sine indslag, men også fordi han rent faktisk har gjort Nordjylland kendt i resten af Danmark".

Siger man Mogens Jørgensen i Nordjylland, så bliver det lynhurtigt lavet om til Mogens Kom Forbi Jørgensen. Han kan det med det umiddelbare nære, det folkelige og det fornøjelige, og han tager tingene som de kommer og er der et UPS! -så gør det ikke så meget.

Desuden har han sammen med Hans Peter Rytter produceret den meget fornøjelige serie i 12 afsnit om serie 6 holdet "Ulsted - Nordjyllands dårligste fodboldhold".

"Den fik Mogens Jørgensen Maren Prisen for sidste år, og hans særlige måde at gå ind i stoffet på er solidarisk, kærligt og med blik for det store i det små, han gør os bevægede og får os til at grine foran tv-skærmen", fastslår Nicolaj Holm.

Udover Maren Prisen, der er en kollegial anerkendelse fra journalistkolleger i Nordjylland, blev han i 2016 også udnævnt til konge - Kong Mogens af Aalborg Karneval. Kristelig Lytter og Fjernseers pris for udsendelser om handicappede, har han ligeledes modtaget, og tilbage i 1992 den velplacerede Lev Vel Pris, hvor andre modtagere bl.a. var Jodle Birge og Dronning Ingrid.

Her i efteråret kan Mogens Jørgensen fejre 30 års jubilæum som aktiv journalist.

Fredag d. 16. marts kl. 12.00 i forbindelse med åbningen af Forårsmessen 2018, bliver han nr. 32 i rækken af modtagere af Forårsprisen. Prisen består af en unik statuette af kunstneren Thorvald Odgaard, samt et diplom og kr. 10.000,-.Kommentarer