Folkekirkens Hus får egen TV-kanal

20-01-2021
Planen er i fremtiden at streame alle arrangementer, så endnu flere kan få glæde af dem
Af Palle Bjørnstrup

Det er snart et år siden, at Corona lagde Danmark ned, og vi kan ikke fastlægge en afslutning endnu. Det er gået hårdt udover mange aktiviteter og virksomheder og medarbejdere – ikke mindst gælder dette også for kulturområdet.

Folkekirkens Hus på Gl. Torv i Aalborg deler skæbne med alle øvrige kulturvirksomheder – der er lukket ned.

Direktør for Folkekirkens Hus Henrik Thorngaard fortæller: ”Det har været hårdt, meget hårdt, men vi besluttede at gøre noget ved det, og har speedet op på en proces, der var begyndt allerede inden Corona, og som skulle se dagens lys i 2021. Det betyder, at vi nu kan præsentere, at vi har lavet vores egen TV-station – og det er vi meget glade over”.

Det betyder, at Folkekirkens Hus fra nu streamer alle arrangementer i huset. Det bød på en premiere mandag aften med Frodes Højskole, hvor der var besøg af tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen som gæst.

I en kortere periode vil det være gratis at streame alle Folkekirkens Hus´ arrangementer, men på sigt skal der tilkøbes adgang via Folkekirkens Hus´ hjemmeside. Det er også her, man kan se hvilke arrangementer, der kommer.

Vi er selvfølgelig meget spændte på projektet, siger Henrik Thorngaard, og forklarer at vi gør dette af mange grunde, men at de to væsentligste er, at de fleste af arrangementerne stort set er udsolgt, og at endnu flere via streaming kan få mulighed for at opleve/deltage i arrangementerne. Og det andet er, at både folk i Nordjylland og hele Danmark får mulighed for at kunne deltage.

Så hvis der måtte være udsolgt til et arrangement, så får folk nu muligheden for at kunne sidde i deres egen sofa, og alligevel kunne opleve begivenheden.Kommentarer