Fernisering på ophængning af Trilles billeder

22-09-2017
En del af Trilles fotos med de berømtheder han har mødt, er blevet hængt op i Håndværkerhuset.
Af Palle Bjørnstrup

Ferniseringen foregik forleden aften i overværelse af forskellige indbudte fra både Aalborg Håndværkerforenings kreds samt Ernst Trillingsgaards gæster.

De bemeldte fotos havde tidligere sin plads i Ernst Trillingsgaards direktør kontor i Aalborg Kongres & Kultur Center. Nogle fotos fra den store samling er ophængt i AKKC, og nu er yderligere ca. 40 fotos fra Trilles møde med berømtheder kommet op at hænge i Håndværkerhusets Kultur stue, hvor de dækker en hel væg.

Formanden for Aalborg Håndværkerforening Svend Aage Suhr bød velkommen til ”ferniseringen” og takkede Ernst Trillingsgaard fordi han ville være med til, at disse fotos kunne gøre, at lokalet levede op til sit nye navn Kulturstuen. Udover Ernst Trillingsgaards billeder, fortalte formanden, at man havde benyttet lejligheden til at få fremstillet nogle fotostater med begivenheder, der fandt sted i Håndværkerforeningens tidligere lokaler på Østerå med afdansningsballer, bankospil og mange andre møder. Der var sikkert mange af de fremmødte, der kunne nikke genkendende til dette, og så havde man også fået et stykke Aalborg historie bragt ind i Kulturstuen.

Ernst Trillingsgaard udtrykte i sin svartale en tak for, at Aalborg Håndværkerforening ville huse en del af hans fotos, og ikke mindst var han tilfreds med, at nu fik en større kreds også glæde af, at kunne konstatere hvilke berømtheder, der gennem tiden havde gæstet Aalborg.

Efterfølgende fortalte Ernst Trillingsgaard, via billeder, historier om sit samarbejde med de forskellige berømtheder. Det vil sige et udpluk af disse, for hvis han skule fortælle om dem alle på en gang, blev det nok noget af en maraton begivenhed.

At det var lykkedes at møde alle disse berømtheder gennem årene, henførte Ernst Trillingsgaard til de sponsorer, som han lykkedes med at skaffe. Det startede så småt i Holstebro, og da han kom til AKKC medbragte han ideen om sponsorer. Ideen har så udviklet sig til, at AKKC har sponsorindtægter i størrelsesordenen 6.5 mio. kr. om året – men at få berømtheder til Aalborg koster kassen, så derfor er det rart at have sådan en ekstra ”kasse”.
Det dyreste, der havde været på scenen i Aalborghallen, var da det lykkedes at skaffe La Scala til Aalborg. Det engagement kostede ca. 10.5 mio. kr., så her var der god brug for sponsorkassen. Ja, det havde ikke kunnet lade sig gøre uden den, og Ernst Trillingsgaard mente ikke, at det ville kunne lade sig gøre en anden gang, med så stort et gæstespil, men man ved aldrig.

Humor er en vigtig ting for Ernst Trillingsgaard, og det fik deltagerne både at vide og demonstreret af ham selv. På sin dejlige uhøjtidelige facon, fik Trille serveret mange gode grin undervejs i foredraget – så det var i en god og glad stemning gæsterne forlod Aalborg Håndværkerforenings domicil i Kattesundet.Kommentarer