Dit digitale bibliotek i Aalborg har åbent

20-03-2020
Når de fysiske bogreoler er lukket ned under Coronaen, kan du bruge alle de digitale tilbud.
Af Palle Bjørnstrup

At de fysiske biblioteker er lukkede behøver ikke at betyde, at læseheste, bogorme og filmentusiaster fortvivler. Der er masser af digitalt læsestof og underholdning på de digitale bibliotekshylder, som man blot kan gå i gang med hjemmefra, hvis man er oprettet som låner - og er man ikke det, kan man også klare dette hjemmefra, hvis man har et nem-id.

Her er lidt om det man kan gå i gang med derhjemmefra:

Bogorme og læseheste: når du mangler en god bog at læse, så brug eReolen. Her findes tusindvis af e-bøger og lydbøger for både børn og voksne. Er du til bøger på andre sprog end dansk, så benyt eReolen Global.

Nyhedshund: vil du gerne følge med i nyhederne rundt om i verden, så brug PressReader, hvor der er flere tusinde primært internationale aviser. På dansk kan du læse Børsen.

Filmentusiasten: her kan du se film på Filmstriben, bl.a. en lang række Oscar-vindende eller nominerede film. Der er virkeligt mange film at vælge mellem. Som et alternativ til f.eks. Itunes og Netflix.

Musikelsker: her kan du anvende den udmærkede service Stingray Qello, der giver adgang til en bunke koncertvideoer, bl.a. Queen koncert på Wembley i 1986, rocke med Dropkick Murphys eller nyde en hyldest til Mozart fra Staatsoper Unter den Linden i Berlin.

Men der er mange flere tilbud på det digitale bibliotek – kig ind på www.aalborgbibliotekerne.dk/netmedier, så er du i gang!Kommentarer