Der er penge at spare på energiforbedringer

22-06-2020
Hele 61% af parcelhusene i Aalborg Kommune har energimærke D eller lavere – der er meget at hente.
På billede: Carl Pedersen, bankdirektør hos Nordjyske Bank
Af Palle Bjørnstrup

8.436 parcelhuse i Aalborg Kommune har ifølge den seneste statistik fra Energistyrelsen et lavt energimærke på enten D, E, F eller G, og derfor er der gode muligheder for at opnå store gevinster ved at energirenovere sit hus.

”Her kan man nu få hjælp af et nyt online værktøj”, fortæller Nordjyske Bank. Værktøjet er udviklet af Totalkredit, og via dette redskab kan man få god rådgivning om helt konkrete energiforbedringer af sin ejendom.
Bankdirektør, Carl Pedersen, Nordjyske Bank, siger: ”Statistikken viser, at de fleste husejere i Aalborg og omegn med fordel kan energioptimere deres hjem, men for almindelige mennesker kan det være svært at gennemskue, hvilke tiltag der har størst effekt i forhold til økonomi og klima. Vi ønsker således at gøre det nemmere for vores kunder at skabe overblik, og er derfor glade for nu at kunne opruste vores rådgivning på området ved hjælp af Energiberegneren fra Totalkredit”.

Energiberegneren kan tilgås på Nordjyske Banks hjemmeside: www.nordjyskebank.dk/energiberegner. Her kan man indtaste sin adresse, hvorefter beregneren giver konkrete forbedringsforslag, som tager udgangspunkt i boligens energimærke og oplysninger fra BBR. Det kan så være at udskifte f.eks. gamle vinduer til nye energiruder, at isolere varmerør eller installere en ny varmefordelingspumpe.
Samtidig får man oplysning over omkostninger til både forbedringerne samt den årlige besparelse i både kroner og CO2.

Ved at forbedre udnyttelsen af energien i sit hjem sparer man ofte mange kroner årligt på en lavere varmeregning. Så selv om f.eks. et jordvarmeanlæg ikke er billigt, kan det ofte tjene sig hjem på sigt. Her kan både Energiberegneren og banken hjælpe med rådgivning og økonomi.

Men det er ikke kun pengepungen, der kan nye godt af en energirenovering, også i forhold til klimaet er der gevinst at hente. Lige knap 40% af landets samlede CO2-udledning kommer fra bygningers energiforbrug.

Energiberegneren kan udelukkende anvendes til fritliggende parcelhuse.

Bankdirektør, Carl Pedersen, siger afslutningsvis: ”Vi håber, at Energiberegneren kan være med til at inspirere vores kunder til at tænke i grønnere baner – og gøre det nemmere at gå fra ide til handling!”Kommentarer