Den er gal med fingeraftryk i passene

19-02-2021
Derfor opfordrer Borgerservice folk til at bestille tid til, at få ombyttet deres pas
Af Palle Bjørnstrup

Det har vist sig at ca. 208.000 pas i Danmark, på grund af en IT-fejl, har fået ombyttet fingeraftrykkene i deres pas. Det er sket i perioden fra 2014-2017 – og det skal nu rettes.

Det er omkostningsfrit at få korrigeret sit pas med korrekt placerede fingeraftryk, det kræver blot den ulejlighed, at der skal bestilles tid hos Borgerservice og at man skal møde frem for at få problemet løst.

Aalborg Kommune har udstedt ca. 52.000 af de omhandlede pas, og kommunen er nu i fuld gang med at sende de berørte borgere besked om at få ombyttet deres pas.

Kontorchef i Borgerservice, Dorthe Jespersgaard siger: ”Vi har fortsat mange ledige tider til pasombytning, så jeg vil opfordre folk, der har fået besked om at få booket tid snarest muligt, da vi ikke kan nå at ekspedere alle op til sommerferien, eller når grænserne åbnes igen. Borgerne skal helst komme i en jævn strøm, så klarer vi det”.

I brevet som de berørte borgere har modtaget eller modtager, er der et link til at bestille tid.

Borgerservice har ekstra åbent alle lørdage og har udvidet åbningstiden mandag, tirsdag og onsdag til kl. 17.00. De udvidede åbningstider gælder til og med juni 2021.

Aalborg Kommunes beregninger viser, at der skal ombyttes ca. 2.000 pas i gennemsnit om ugen frem mod sommerferien.
Udsendelsen af breve og tidsbestillingen er organiseret således, at det er muligt at overholde restriktioner og anbefalinger relateret til Covid-19.Kommentarer