Corona giver nytænkning omkring boligsalg

23-03-2020
Hos BoligOne har vi længe arbejdet med digitale løsninger – nu også ved fremvisninger.
Af Palle Bjørnstrup

Mogens Vinther fra BoligOne i Hasseris fortæller, at set i lyset af Corona-problematikken er det naturligt for os at gøre brug af digital fremvisning.

”Og hvad er så det – ja i al sin enkelhed en fremvisning, hvor jeg som mægler, eller en boligsælger går rundt med et kamera i den udbudte bolig. Så tager vi hensyn til hinanden i forhold til Corona samtidig med, at vi populært sagt holder tingene i gang.

Den virtuelle fremvisning kan køres i dialog med en potentiel køber, der undervejs i ”fremvisningen” kan bede om, at få givne detaljer vist i nærbillede.

Denne form betyder, at hverken køber, sælger eller mægler behøver at komme i nærheden af
hinanden. Det er som regel også sådan ved fysiske fremvisninger, at det er sjældent, at der bliver indgået en handel ved første fremvisning.” ”Derfor, synes jeg”, siger Mogens Vinther ”at en virtuel fremvisning, er et godt redskab i den aktuelle situation.

Køber kan f.eks. kontakte mig som mægler, så formidler jeg den virtuelle fremvisning ved, at en given sælger f.eks. forlader den pågældende bolig, hvilket jo også sker i dag, hvorefter jeg
laver virtuel fremvisning af boligen. Alternativt, hvis sælger ikke ønsker at forlade boligen, kan det arrangeres, at sælger selv forestår den virtuelle fremvisning.

På denne måde kan vi populært sagt holde tingene i gang og søge at finde frem til en handel.
Når rammerne og aftaler måtte være bearbejdet, kan man selvfølgelig på dette tidspunkt, arrangere en fysisk fremvisning af boligen, inden handlen endeligt indgås, og at ingen derfor køber eller sælger ”katten i sækken” – men det handler om at udnytte de virtuelle og digitale
muligheder optimalt, når nu tingenes tilstand er, som de er.

Vi har i forvejen i BoligOne”, siger Mogens Vinther, skåret ind til benet for at kunne formidle salg af boliger bedst og billigst muligt, ”bl.a. har vi ikke udgifter til kontor og showroom, ligesom vi bruger digitale løsninger til at minimere in- og eksterne arbejdsgange for at spare unødige omkostninger - og det kommer vore kunder til gode i form af fornuftige salgs- og andre omkostninger, når der handles.

Og en virtuel fremvisning koster ikke ekstra på nogen måde, men er kun et ekstra tiltag i den aktuelle situation, så vi kan holde tingene lidt i gang, til gavn for både køber og sælger”, slutter Mogens Vinther fra BoligOne i Hasseris.Kommentarer