Chr. 4. Laug var igen aktive til Rebildfesten

05-07-2017
Der var optagelse i Lauget i Duus Vinkælder, og uddeling af små gaver til teltfrokosten i Rebild.
Af Palle Bjørnstrup

Der er mange traditioner i Aalborg og Rebild omkring d. 4. juli – USA´s uafhængighedsdag.

En af de faste traditioner er optagelse af gæster til Rebildfesten i Chr. 4. Laug. Dette skete naturligvis også i år efter de gældende ritualer for optagelse.

På bedste og festligste vis førte Oldermand Niels Voss Hansen de nye medlemmer igennem optagelsen, og som det er foreskrevet i optagelses ritualet måtte de nye medlemmer ud på den traditionelle vandring omkring Jens Bang Stenhus, for at komme frem til bagsiden af huset med den ”hemmelige” indgang til vinkælderen. Her blev de nyerhvervede nøgler til bagdøren indviet, således at de nye medlemmer nu, som alle øvrige medlemmer af Chr. 4. Laug, kan skaffe sig indgang til vinkælderen med deres nøgle. Ligeledes blev gæsterne udsat for den traditionelle menu med danske røde pølser med brød, samt den livsnødvendige ”Kartoffel-juice”. Blandt de optagne var nogle af Rebilddagens hovedpersoner, Laura Lochman, der er stedfortrædende US-ambassadør i Danmark, hovedtaler Rene Gross Kærskov US-hovedtaler og eventyrer, samt Dr. Lyle Loelofs, der også var taler og er universitetsrektor.

Herefter blev residensen forlagt til Rebild, hvor den traditionelle ”Teltfrokost” blev afholdt på parkeringspladsen foran restaurant Rebildhus. Her er der også tradition for Chr. 4. Laugs medvirken – og som vanligt besteg medlemmer af Chr. 4 Laugs styrelse podiet, under flot lurblæseri af Laugets musikdirektør solotrompetist Per Iversen. Herefter uddelte Oldermand Niels Voss Hansen erindringsgaver til dagens talere.

Efterfølgende fulgte ”Rebildfesten” i bakkerne, der ikke mindst, grundet dagens gode vejr, var velbesøgt. Det blev umiddelbart fastslået, at antallet af gæster var noget større end sidste år, og det er da positivt for denne 105 år gamle tradition.Kommentarer