Byggeetape 2 i Hasseris Enge er i gang

12-06-2019
Etapen omfatter opførelsen af 103 lejligheder og 45 rækkehuse. TL Byg er totalentreprenør.
Af Palle Bjørnstrup

Etapen er en del af det nye boligområde i Sofiendals Enge, hvor der på sigt skal opføres 1.200 boliger. Første etape omfattede opførelsen af 217 nye boliger, og nu opføres 103 lejligheder og 45 rækkehuse på i alt 4 bygefelter.

Direktør Jens Nielsen fra TL Byg siger: ”Hasseris Enge er et af Aalborgs mest attraktive boligområder med en unik beliggenhed i et naturskønt område, og det glæder mig, at vi nu for alvor er i gang med udviklingen af etape 2. Byudviklingsprojekter som disse er et af de specialområder, som vi har sat yderligere i fokus de seneste år på grund af den store boligefterspørgsel i landets større byer.”

Partner og erhvervsrådgiver Peter Fredberg fra ejendomsmægler Thorkild Kristensen fortæller: ”At boligerne i første etape er fuldt udlejede, og det vidner om nogle gode projekter, der rammer markedet ret præcist. Området er på kort tid blevet særdeles veletableret, og vi mærker allerede nu en overvældende interesse for de kommende boliger i etape 2.”

Klimapark øger efterspørgslen

Ifølge Peter Fredberg er de naturskønne omgivelser og den kommende klimapark en væsentlig årsag til områdets popularitet. Aalborg Kommune og Aalborg Forsyning indgik i 2018 en aftale om at omdanne en del af Hasseris Enge området til en 23 hektar stor klimapark med regnvandssøer, vandløb, stier og beplantning. Klimaparken etableres frem til 2030, men allerede i løbet af de kommende år vil arealet fremstå som en helstøbt park.

Byggeriet af det første kanthus er påbegyndt og står klar til indflytning i løbet af sommeren 2019, mens de resterende boliger forventes færdigbyggede ultimo 2020.

Kommentarer