Blegdalsparken er blevet invaderet

01-03-2019
Lige pludselig er der masser af store biler og masser af folk, der er i gang i Blegdalsparken.
Af Palle Bjørnstrup

En opmærksom beboer undrede sig over dette store opbud i det rolige område Blegdalsparken, og kontaktede hasserisavis.dk for at høre nærmere. Hasserisavis.dk havde ingen informationer angående det store opbud, men besøgte så Blegdalsparken, og fik oplyst at det drejede sig om filmoptagelser, men at det foreløbigt var hemmeligt til hvad og hvorfor i Blegdalsparken. Senere modtog redaktionen så en PR meddelelse, der kunne oplyse, at det handlede sig om filmoptagelser til TV2´s næste store fiktionsserie ”DNA”, en ny dansk tv-serie, der bliver bakket op internationalt.

Der er mange gode og kendte skuespillere i de forskellige roller. Hovedrollen spilles af Anders W. Berthelsen som politi-efterforskeren Rolf Larsen. Han spiller bl.a. overfor den kendte, engelske skuespillerinde Charlotte Rampling, der har medvirket i en lang række internationale spillefilm, og for nylig modtog hun en ærespris under Berlin Filmfestivalen.
På rollelisten er også Nicolas Bro, Olivia Joof, Louise Mieritz, Johanne Louise Schmidt, Trine Pallesen og polske Zofia Wichlacz i nogle af de mest fremtrædende roller.

Manuskriptet til serien er begået af Torleif Hoppe, der tidligere har stået som forfatter til afsnit i tv-serier som ”Forbrydelsen”, ”Den som dræber” og ”Nicolaj og Julie”. Instruktør er Henrik Ruben Genz, der har instrueret en lang række prisvindende film.

TV2's fiktionschef Katrine Vogelsang fortæller, at det er en glæde at samle et så stærkt hold med markante danske talenter til denne nye store fiktionsserie af denne kaliber, og nævner Anders Berthelsen, der er en vidunderlig skuespiller, der har været med til at forme nogle af de danske tv-serier, hvor han har markeret sig stærkt, hvilket gør ham til noget særligt.


Anders W. Berthelsen i hovedrollen som Rolf Larsen. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

En systemfejl i DNA-registret tænder nyt håb
”DNA” er en krimiserie om Rolf Larsen – som engang var en respekteret efterforsker ved Københavns Politi. Han mister sin datter i en tragisk ulykke, og derefter bliver han knust af sorg, skyld og spirende vanvid, og mister grebet om sit liv, indtil afsløringen af en systemfejl i Politiets DNA-register bringer overaskende spor frem i lyset. Disse nye oplysninger giver et spinkelt håb hos Rolf Larsen om, at datteren stadig lever, og en desperat og uautoriseret efterforskning leder ham på sporet af en sag om trafficking.

Og så er serien sat i gang – og det er optagelserne også. Filmholdet, der skal producere serien, har opslået hovedkvarter i spejderhuset på Lilletoften ved Blegdalsparken, og herfra koordineres div. optagelser i bl.a. Blegdalsparken samt andre steder i Hasseris og Nordjylland

Fra filmholdet meddeles, at optagelserne vil foregå i Danmark (primært i Nordjylland) samt i Tjekkiet og Frankrig.

Men det er lidt imponerende at se, hvor meget grej og hvor mange mennesker, der er involveret i at producere en sådan serie – det er i hvert fald meget synligt ved Spejdergården og i en del af Blegdalsparken. Men man må indrømme, at optagelserne foregår ude i det virkelige liv, og det er selvfølgelig også nødvendigt for at give serien den rette autentitet.
Kommentarer