Bæredygtig mode boomer blandt aalborgenserne

14-09-2020
Aalborgenserne er mere klimabevidste og tænker i høj grad bæredygtighed ind i shoppevanerne
Af Palle Bjørnstrup

Meldingen kommer fra Store Manager Tina Mikkelsen i Magasin i Aalborg, der siger: ”Vi mærker tydeligt, at vores kunder gør sig mange bæredygtige overvejelser og shopper med stor omtanke. Vores medarbejdere rådfører dagligt kunder, der går målrettet efter bæredygtige brands, og mange foretrækker også at købe færre styles, som er i høj kvalitet og gode mod miljøet, og som kan bruges år efter år. Det går godt i spænd med Magasins overordnede vision om at skabe en mere ansvarlig og klimabevidst modebranche”.

Sammen med livsstilsbrandet Les Deux har Magasin lanceret platformen Rewear. Der er et nyt genbrugsinitiativ, hvor Rewear gør det muligt for kunder at indlevere brugt Les Deux tøj, som efterfølgende kommer til salg på platformen, og som modydelse modtager man gavekort til fremtidige Rewear-køb.

Og det kan vi konstatere, at aalborgenserne har taget til sig, siger Tina Mikkelsen: ”Det har været muligt at indlevere tøj til Rewear i alle Magasins forretninger i en begrænset periode, og her er det klart kunderne i Aalborg, der har taget bedst imod initiativet og har indleveret flest stykker tøj”.

Men der er flere aktiviteter på Magasins ansvarligheds agenda. F.eks. tilbyder Magasin ikke længere plasticposer til varerne, men et indkøbsnet i holdbare non-woven materiale, der kan anvendes igen og igen. Ligeledes er Magasins indpakningspapir fremstillet af 100% genbrugspapir, ligesom gaveæsker er i genbrugskarton.

Så nu kan der handles bæredygtigt på endnu flere måder.Kommentarer