Alle 4. klasser i Aalborg er med i DR Ultra projekt

17-08-2018
Over 2000 elever på 4. årgang fra Aalborgs skoler er med i DRs store ultra:bit projekt.
Af Palle Bjørnstrup

Projekt ultra:bit har som ambition at flytte børn, så de ikke bare er storforbrugere af teknologi, men selv bliver kreative skabere med brug af teknologi. 65.000 skolebørn modtager i løbet af det nye skoleår en BBC micro:bit, som de skal lære at kode med, og dermed bliver de til årgang ultra:bit.

Rådmand Tina French Nielsen siger: ”Det er en fantastisk opbakning, vi har til DRs ultra:bit på 4. årgang. Alle 4. klasserne fra Aalborgs skoler er tilmeldt, og vi er ovenud glade for den store opbakning”

Der bliver etableret KreaKodeCamps for 4. klasserne. Her vil vært på DR Ultra, Sofie Østergaard, byde børnene velkommen til læringsevents med kodning og kreativitet i centrum.
Læringsarrangementerne skal skabe nysgerrighed og lyst til at lege og lære med kreativitet og kodning, og Sofie Østergaard tager i løbet af to timer børnene med på en tempofyldt tur med fascinerende tekniktricks og sjove udfordrende kodeøvelser.
DRs store digitale projekt ultra:bit vil de tre næste år sætte kodning på dagsordenen i landets folkeskoler.

I Aalborg Kommune arbejder skolerne med programmering på mange leder og kanter og bl.a. i forhold til at løse hverdagens problemstillinger, som eksempelvis at vande blomster, når man er på ferie.

Aalborg Kommunes programmeringskorps, som er lærere, der hjælper deres kollegaer på andre skoler, er engageret i ultra:bit projektet, og de kommer med inputs til det undervisningsmateriale, som møder eleverne på 4. årgang i efteråret.

”Eleverne arbejder med programmeringen på en problemløsende og eksperimenterende måde. Det er vort overordnede mål i vores folkeskoler, så ultra:bit projektet passer godt til vores visioner”, siger rådmand Tina French Nielsen.

KreaKodeCamps vil finde sted i Nordkraft i Aalborg i uge 40, d. 3.,.4. og 5. oktober.Kommentarer