Aalborgs Plejehjem er genåbnet for besøgende

15-02-2021
Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har ophævet restriktionerne på flertallet af hjem
Foto: Lars Horn / Baghuset
Af Palle Bjørnstrup

Det er nu mere end to uger siden, at flertallet af beboerne på Aalborg Kommunes plejehjem fik andet stik med vaccinen mod COVID-19, og samtidig er smitten generelt lav i Aalborg Kommune. Det er på den baggrund, at styrelsen har meddelt, at besøgsrestriktionerne kan ophæves på de fleste plejehjem.

Direktør Jan Nielsen fra Ældre- og Handicapforvaltningen siger: ”Det er virkelig en god dag for os, som vi har ventet på længe. Beboerne på plejehjem er nok dem, som har lidt de allerstørste afsavn på grund af restriktioner. Nu har de passeret den magiske grænse på to uger, som er grænsen for fuld dækning af vaccinen, og derfor er det nu vurderet, at det er sikkert at ophæve besøgsrestriktionerne”.

Selvom der nu må komme besøgende, er der dog stadig skærpede hygiejneregler, der skal iagttages, ligesom man skal være opmærksom på, at selv de mindste tegn på sygdom gør, at man skal udsætte besøget, og ligeledes er det sådan, at mundbind stadig anbefales på plejehjemmene.
Så det er vigtigt, at forstå at vi fortsat skal passe på hinanden, også på plejehjemmene.

Chresten Baisgaard var den første nordjyde og beboer på plejehjemmet Birkebo, der blev vaccineret første gang d. 27. december 2020.

I alt er i dag ca. 1.600 beboere på Aalborg Kommunes plejehjem blevet vaccineret. Det svarer til 96%.
Ligeledes er man godt i gang med at vaccinere medarbejderne. 1.100 medarbejdere er i gang med eller færdige med vaccination, mens ca. 700 medarbejdere venter på, at der kommer vacciner hjem til dem. Det forventes at over 90% af medarbejderne vil sige ja tak til vaccination mod Covid-19.
Kommentarer