50 udvekslingsstudenter mangler værtsfamilie

09-08-2018
4 ud af 150 unge er heldige og har fået plads hos familier i Aalborg området… så har du lyst?
Af Palle Bjørnstrup

Udviklingsstudenterne er allerede på vej til Danmark, og gør sig klar til deres livs eventyr, når de skal på 11 måneders udvekslingsophold i Danmark. Nogle i den spændte flok er Carolina fra Columbia, Miriana fra Italien og Daria fra Italien, der alle tre skal bo i Aalborg hos en værtsfamilie, der er tilknyttet organisationen AFS Interkultur, der organisationsmæssigt varetager tingene omkring udvekslingsstudenterne.

AFS Interkultur leder nu med lys og lygte efter flere værtsfamilier, så de kan få de sidste studenter ”afsat”.
Så kunne din familie tænke sig et nyt medlem i 11 måneder, så opfordrer AFS til, at man kontakter dem, også hvis du har behov for en nærmere snak om tingene. Aalborg Lokalafdeling kan kontaktes på tlf. 25 77 74 88, hvor det er Frank Jensen, der kommer til telefonen. Han kan også kontaktes på mail: torsvang@jensen.mal.dk

Gennem årene har mange udvekslingsstudenter og deres ”familier” fået mange positive oplevelser og venskaber ud af at bo hos hinanden. Det har beriget mange familiers liv, og givet et nyt pust i dagligdagen at have en ”ekstra” søn eller datter fra en anden nation boende.
AFS Interkultur følger naturligvis de enkelte udvekslingsstudenter, ligesom man tilstræber at skabe et kontaktnet lokalt mellem familierne, f.eks. de foreløbig fire familier i Aalborg, der har åbnet døren for en udvekslingsstudent.

Som AFS siger: ”Det handler om interkulturel læring og forståelse, så både værtsfamilier og udviklingsstudenter gennemgår en læringsproces gennem hele forløbet, til fælles glæde og gavn”.Kommentarer