2000 børnehavebørn cykler sig til bedre motorik

07-09-2018
Lige nu er der fokus på cykelsjov, bevægelse og motorik i cykelugen: ”Hej skal vi cykle?”.
Af Palle Bjørnstrup

Det er Børneulykkesfonden, der står bag ugen(rne), der skal gøre de små sikrere på to hjul og stimulere deres motorik på baggrund af, at for mange børn i Danmark har sansemotoriske vanskeligheder.

Børnene kender allerede cyklerne fra hverdagen på børnehavernes legepladser, men cyklerne spiller også en anden og vigtigere rolle i den landsdækkende kampagne: ”Hej skal vi cykle?”
I alt er 2152 børn fra 70 institutioner landet over med i kampagnen, der sætter fokus på cykelsikkerhed via et omfattende læringsmateriale med forslag til aktiviteter, som udfordrer og styrker børnenes motoriske færdigheder og gør dem mere sikre på cyklerne.

Undersøgelser viser, at mange børn i Danmark har problemer med motorikken. De viser, at 44% børn på 3-5 år havde mindre sansemotoriske vanskeligheder, og at 4% af børnene havde gennemgribende vanskeligheder. Så bevægelse er vigtig for alle, men især for børn under udvikling.

I kampagnen opfordres børnene til at lege en masse cykellege og prøver forskellige aktiviteter på cyklerne. Omdrejningspunktet for alle øvelser og lege er, at børnene får brugt kroppen, mens de har det sjovt sammen. Børnene bliver gode til at navigere, holde balancen, cykle i forskelligt tempo, tage hensyn til andre, give signaler på cyklen og meget mere.

Cykellegene kombineret med læring om trafiksikkerhed giver børnene et godt fundament for at undgå ulykker i trafikken – sådan!Kommentarer