2 ud af 13 i Aalborg Seniorråd bor i Hasseris

24-11-2021
De 2 valgte medlemmer til det nye Seniorråd fra Hasseris er Hanne Richter og Kirsten Algren
Af Palle Bjørnstrup

Aalborg Kommunes Seniorråd er talerør for kommunens borgere over 60 år, og det gælder både for dem, der har behov for hjælp af forskellig karakter og for dem, der kan klare sig selv.
Derfor er det også kun borgere, som er fyldt 60 år, der kan stemme ved seniorrådsvalget.

Om Seniorrådet skal siges, at det er partipolitisk neutralt, og er uafhængig af alle organisationer.

Det er Seniorrådets opgave at holde løbende kontakt til ældre borgere i kommunen, så Deres problemer og behov bliver kendt af politikere og forvaltning.
Det er Folketinget som ved lov har besluttet, at alle kommuner skal have et særligt råd for borgere, der er fyldt 60 år.

I Aalborg kommune findes der i alt 52.011 stemmeberettigede personer, der kan stemme til Seniorrådet – det var der så 14.834 mulige, der havde gjort, hvilket gav en samlet valgdeltagelse på 28,5%. Det er ikke imponerende.

Alligevel siger rådmand Jørgen Hein fra Ældre- og handicapforvaltningen, at han er glad over interessen for at sidde i Aalborg Kommunes Seniorråd.

”Det er en stor og vigtig opgave at agere talerør for alle kommunens borgere over 60. Vi har haft et stærkt felt af kandidater til valget. Det er godt for demokratiet og godt for Aalborg Kommune”, slutter rådmand Jørgen Hein.Kommentarer