”Kom og vær med til at gøre os alle lidt grønnere”

07-08-2019
Det er opfordringen fra Bæredygtighedsfestivalen 2019 fra d. 11. – 14. september.
Af Palle Bjørnstrup

Det bagvedliggende tema for bæredygtig udvikling er FN’s 17 Verdensmål.

Overalt spirer det med initiativer, der har verdensmålene som afsæt for den bæredygtige udvikling.

Rådmand Lasse P.N. Olsen i Miljø- og Energiforvaltningen i Aalborg Kommune siger: ”Vi ser de 17 verdensmål fra FN som et konkret værktøj til at arbejde med bæredygtighed – hvad enten man er borger, virksomhed eller noget helt tredje. Med verdensmålene har man formået at samle bæredygtighed i en ramme, som giver god mening for mange. Netop derfor vil vi gerne være med til at udbrede kendskabet og arbejdet med målene endnu mere til Bæredygtighedsfestivalen 2019”.

I Aalborg er man for alvor i gang med arbejdet med at implementere verdensmålene i kommunens arbejde, hvor processen for en ny bæredygtighedsstrategi skal igangsættes og derefter implementeres i 2020-2024.

Aalborg Kommune har i seks år været vært for Bæredygtighedsfestivalen, hvor virksomheder, uddannelsesinstitutioner, NGO’er og borgere leverer indholdet ved at vise, hvordan de gør os alle grønnere.

”Verdensmål nr. 17, som handler om partnerskaber, er i høj grad det, som bærer Bæredygtighedsfestivalen og generelt de projekter, vi arbejder med i Aalborg Kommune. Hvis vi skal lykkes med verdensmålene, så er samarbejde – eller rettere samskabelse – helt essentielt”, siger rådmand Lasse P. N. Olsen

Så har man et bæredygtigt projekt i forhold til verdensmålene og gerne vil vise det frem, så er det blot at kontakte baredygtighed@aalborg.dkKommentarer