Opera Highlights og Aalborg Operapris

24-07-2020
Torsdag d. 13. august kl. 19.30 blænder Musikkens Hus op for denne særlige operaaften.
Af Palle Bjørnstrup

Der bydes på en helt særlig koncertaften i Koncertsalen med Aalborg Symfoniorkester, der denne aften dirigeres af Giordano Bellincampi.
Solister til Opera Highlights er sopran Sine Bundgaard og tenor Magnus Vigilius. Arrangementet er blevet til i samarbejde med Aalborg Operafestival.

Programmet der synges indeholder nogle af operagenrens allerstørste arier, og de to sangere vil med garanti synge publikum bløde i knæene, når de fremfører bl.a. Nessum Dorma, Rusalkas sang til månen og værker fra Carmen.

Denne aften vil vinderen af Aalborg Operapris 2020 blive offentliggjort
Juryformand og leder af Aalborg Operafestival Peter Rønn vil begrunde valget af den pågældende prismodtager, der vil modtage hæderen og prisen fra scenen denne aften og vil kvittere med en sang.

Aalborg operapris blev stiftet i 2003 i et samarbejde imellem Aalborg Operafestival og Det Obelske Familiefond. Den består af et legat på 25.000 kr. og en personlig operavase af glaspusteren Anne Flohr samt et arrangement med Aalborg Symfoniorkester. Prisen er en talentpris og går til en ung sanger under 38 år, der har gjort sig særligt positivt bemærket på den danske operascene.

Der er coronatiltag i Musikkens Hus. Derfor er der kun plads til 400 gæster mod normalt 1.300. Der vil være et tomt sæde mellem alle gæster, men er man familie eller har kontakt med hinanden i forvejen er det muligt at rykke sammen, dog skal gældende retningslinjer og anvisninger følges.Kommentarer