Kunsten og Skagerak sammen om Summer Lounge-stol

26-06-2020
Et eksempel på nyt samarbejde mellem kultur og erhverv – og så kan stolen købes på Kunsten.
Af Palle Bjørnstrup

Stolen kaldes Lise Sunchair og er designet af ægteparret Lise og Hans Isbrand. Den er designet særligt til Kunsten og stemningen i Skulpturparken.

Og derfor er der nu sol, summer lounge og Skagerak Sunchairs på Kunsten.

Den særlige strandstol er designet med gule og hvide striber, der skal lede tankerne hen på 70’ernes hyggelige familieture til stranden. Et retroudtryk, der er opdateret og samtidig emmer af kvalitet og klassisk, dansk design.

Man kan selv prøvesidde stolen ved Kunstens Summer Lounge onsdage frem til d. 26. august,
og det er muligt at købe stolen i Butik Kunsten for 1.595 kr. Kunsten får royalty af salget, der kan være med til at skabe flere kunstoplevelser i Nordjylland.

Over de seneste år har kultur- og erhvervslivet fået øjnene op for konstruktive partnerskaber, der gavner begge parter samt kulturbrugerne.

Om dette siger Lasse Andersson, direktør for Kunsten: ”Kulturinstitutioner skal ikke alene være afhængige af fonde og offentlige kroner – det gør os dels alt for sårbare, dels går vi glip af de synergier, partnerskaberne skaber. På Kunsten og for den sags skyld Utzon Center – har vi både glæde og gavn af samarbejder, der fremmer begge parters interesser med dyb respekt for hinandens fagområde. Vi løfter simpelthen hinanden. I fremtiden vil vi se mange flere gode eksempler på partnerskaber mellem kulturen og erhvervslivet”.

Jesper Panduro, direktør i Skagerak, der i forvejen er medlem af Kunstens Business Executive
fortæller: ”Kunstens æstetik og arkitektur harmonerer med Skageraks brand. Vi er to partnere, der vægter kvalitet, håndværk og rene linjer højt. Det særlige ved Kunstens Summer Lounge er, at den gør kultur afslappet og tilgængelig for mange forskellige mennesker – uden at gå på kompromis med kvaliteten”.Kommentarer