Det Kongelige Teater kommer til Aalborg med Hamlet

01-07-2020
5. oktober indtager de Aalborghallen med den verdensberømte tragedie, Hamlet – prins af Danmark.
Af Palle Bjørnstrup

Morten Kirkskov, skuespilchef på Det Kongelige Teater, har blandt andet hentet de kendte skuespillere Esben Smed, Jacob Lohmann, Iben Hjejle og Lars Høybye til iscenesættelsen af den berømte fortælling om hævn, mord og en ung mands forvandling til afsindig hævner.

Med på scenen er også nyuddannede Sara Viktoria Bjerregaard, Stine Schrøder Jensen, Alvin Olid Bursøe, Anton Hjejle og Mads Rømer Brolin-Tani.

Hamlet spiller i Aalborghallen mandag d. 5. oktober kl. 19.30 som en del af Det Kongelige Teaters turné, og her vil nordjyderne kunne opleve, hvordan Morten Kirkskov har aktualiseret stykket, og hvordan der bliver sat fokus på individets ret og på de personlige omkostninger, det har at gå imod magten ved at gribe til våben.

Det er ikke uden grund, at Hamlet betegnes som verdensdramatikkens største tragedie. Handlingen udspiller sig i Danmark efter, at Hamlet har afbrudt sine studier i humanisme i Wittenberg og er vendt hjem til Kronborg for at begrave sin far, der uventet er gået bort.
Han er i sorg og i stedet for selv at overtage tronen, gør onkel Claudius det og overtager tilmed hans mor, Dronning Gertrud. Farens genfærd viser sig for ham og kræver hævn over sin morder, Kong Claudius. Men intet er Hamlet mere imod end at hævne sig og slå ihjel, og på trods af sine tvivl forvandles han til et afsindigt menneske, en dræber. I sin umulige kamp, svigter han ikke mindst sin store kærlighed, Ofelia. I tragediens slutning er stort set alle døde, og Danmark står uden konge eller dronning.

Det Kongelige Teaters opsætning af Hamlet bliver med tyske Philipp Fürhofers moderne scenografi og Karin Betz’ renæssancekostumer.

Billetter kan købes i AKKC’s billetkontor tlf. 99 35 55 66 eller via akkc.dk.Kommentarer