Vi sidder bare her… Koncert i AKKC

12-04-2018
En spændende koncert med Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig i Europahallen.
Af Palle Bjørnstrup

Denne spændende koncert ruller over scenen i Europahallen SØNDAG D. 22. APRIL KL. 16.00.

Nogle gange kan man sidde med et forventningsfuldt smil på læben allerede inden man har lyttet til et musikalsk projekt, og netop sådan havde de fleste mennesker det nok, da konstellationen ”Vi sidder bare her” blev præsenteret.

For magen til spændende konstellation skulle man da lede længe efter og succesen udeblev da heller ikke. ”Vi sidder bare her” høstede masser af anmelderroser og medieopmærksomhed og følelsen af, at Toksvig og Simpsons musikalske univers passede perfekt til Jørgen Leths ord, formuleringer, stemme og ikke mindst tonation, var fremherskende alle steder. Simpson og Toksvig har skabt en mageløs og stemningsfuld musikalsk rejse som lydbillede til Jørgen Leths unikke freestyle poesi.

”Jeg kan ikke skrive en digtsamling på det her niveau, det er det bedste vi nogensinde har lavet”, siger Jørgen Leth.
De meget personlige og næsten gåsehudsfremkaldende numre, hvor Jørgen Leth beskæftiger sig med mere følsomme emner som bl.a. at sige farvel, at være skrøbelig, depression, det at være alene, og fra det nye album ”RAK-MA-GAK” kredser man om emner som ”Efterår” som årstid og hvad den giver af følelser og melankolier.

Også om hvordan det var at cykle og hvor det også implicit ligger i tankerne, at Jørgen Leth ikke kommer til det igen. Og ikke mindst nummeret ”Jeg Hader Havet”. Alle sammen numre, der er med til at give yderligere en dimension til teater koncerten.

Billetter er i salg kontakt AKKC´s billetkontor tlf. 99 35 55 66 eller akkc.dk.Kommentarer