Verdenskongres i Aalborg i 2024

25-11-2020
Hidtil største internationale kongres der kommer til byen med 1.000-1.200 deltagere
Af Palle Bjørnstrup

Der er med stor glæde at VisitAalborg kan fortælle, at man sammen med Radiograf Rådet i skarp konkurrence med andre store destinationer verden over, har vundet værtsskabet for
”23rd International Congress of Radiografers and Radiological Therapists” i 2024, der ventes at tiltrække 1.000 til 1.200 deltagere fra hele verden, som vil være i byen fire til seks dage.

Kongreschef Hanne Kristiansen VisitAalborg siger: Dette er den hidtil største inertnationale kongres i Aalborg, og det vil klart få stor betydning på aktivitetsniveauet i byen. I dette konkrete tilfælde vurderer vi, at verdenskongressen vil bidrage med mellem 4.000 og 6.000 hotelovernatninger samt en anslået omsætningsværdi på omkring kr. 20 mio.

Formand for Radiograf Rådet Charlotte Graungaard Falkvard glæder sig til at byde internationale kolleger velkommen til Aalborg, og siger at der ikke har hersket nogen tvivl om, at valget af dansk lokation skulle falde på Aalborg: ”Der er en helt særlig tilgang til mennesker og samarbejde i Aalborg, som jeg hæftede mig meget ved og blev forelsket i. Lufthavn, hoteller og kongrescenteret samarbejder alle om at få ting til at lykkedes, og det er meget unikt. Aalborg er desuden et godt symbol på en række danske kerneværdier, som vi gerne vil vise frem til vores internationale kolleger. Tryghed, hygge og transformationen til en moderne by lever i bedste velgående i Aalborg, og derudover er det en stor fordel, at det er en overkommelig by med alt i gåafstand”.

Radiograf Rådets verdenskongres vil blive afholdt d. 13.-16. Juni 2024 og vil foruden den faglige kongres på fire dage indeholde en lang række faglige og regionale møder, som vil forlænge flere af deltagernes ophold i Aalborg.

Det kan kun siges at være en dejlig melding for Aalborg i en Corona tid og et gråt efterår.Kommentarer