Utzon on the Road: Nyt talkshow om arkitektur

24-02-2020
Der skal en anderledes formidling til, når der tales om arkitektur, siger Lasse Andersson.
Af Palle Bjrønstrup

Lasse Andersson er direktør på Utzon Center i Aalborg, og hans udgangspunkt er, at det kan være svært at forstå fagsnak om arkitektur.

Arkitektur er fedt, siger han, og det skal vi være langt bedre til at formidle og ikke være indforståede. Jeg savner en arkitekturformidling, der er målrettet alle dem, som ikke er arkitekter.

Og han gør noget ved sagen, idet Utzon Center lancerer en serie med tre kortfilm, der hedder Utzon on the Road. Filmene er et forsøg på at fortælle om arkitektur på en anderledes måde.
Idéen er, at Lasse Andersson sidder bag rattet i et rullende talkshow, hvor der hver gang er en ny gæst i passagersædet, som ruller med ud på vejene for at møde arkitekturen i virkeligheden og for at tale om arkitekturen på en måde, så de fleste kan forstå det.

Den første passager er arkitekt og tv-vært, Ane Cortzen, og hun vil sammen med Lasse Andersson besøge Jørn Utzons hjemby, Aalborg.

Her vil de besøge nogle af de mest markante steder og bygninger i Aalborg. F.eks. Nordkraft, der er omdannet af Cubo Arkitekter og Nord Architects. Ligeledes Musikkens Hus af østrigske Coop Himmelb(l)au og naturligvis Utzon Center, der er den sidste bygning, som Jørn Utzon færdiggjorde inden sin død i 2008. Der tages også et kig på Vesterbro, som er et kvarter, der opstod i 1930’erne, da Limfjordsbroen blev etableret.

”Som arkitekter bliver vi nødt til at prøve at tænke nyt”, siger Lasse Andersson – den første episode og alle film vil kunne ses på www.utzoncenter.dk/ontheroad. Den kan også ses på Youtube og Vimeo.Kommentarer