Utzon 100 år - Sydney Symphony Orchestra i Aalborg

03-12-2018
De kan opleves sammen med solist Andreas Brantelid i Musikkens Hus søndag d. 9/12 kl. 20.00.
Af Palle Bjørnstrup

Det er i anledning af arkitekt Jørn Utzon 100-års fødselsdag, at det er lykkedes for Musikkens Hus at få besøg af Sydney Symphony Orchestra, der til daglig optræder i Utzons arkitektoniske ikon, Operahuset i Sydney.
Det er første gang nogensinde, at det markante symfoniorkester besøger Danmark.

Orkesteret blev grundlagt tilbage i 1932 af Australian Broadcasting Commision. Siden har det udviklet sig til et af verdens bedste symfoniorkestre og har turneret over hele verden, og kommer nu også til Danmark.

Denne aften i Musikkens Hus vil Sydney Symphony Orchestra helt eksklusivt have den danske cellist Andreas Brantelid med som solist. Han er allerede i en alder af 31 år internationalt kendt og anerkendt, og hæderstitler er regnet ned over den unge musiker.
Bl.a. BBC´s New Generation Artist 2008-2011” og ”Rising Star”, der blev uddelt af The European Concert Hall Organization i forbindelse med sæsonen 2008-2009.
Andreas Brantelid begyndte at spille cello som 4 årig og debuterede som 14 årig i Elgars Cellokoncert med Det Kongelige Kapel, og desuden spiller han på en af verdens få Stradivarius celloer.

Aftenens dirigent er internationalt anerkendte David Robertson, der har været kunstnerisk leder af Sydney Symphony Orchestra siden 2014.

Programmet denne aften indeholder: Bernsteins Candide Ouverture, Tchaikowskys Rokoko Variations med solist Andreas Brantelid, og efter pausen Prokofievs Symphony No. 5.

Aftenen i Musikkens Hus byder på Australien for alle sanser. Musikkens Spisehus tilbyder denne aften en australsk menu med udvalgte, australske vine.Kommentarer