Ungdomsuddannelserne – ny fælles rusmiddelpolitik

16-08-2019
Målet er at sikre ensartede, sunde og trygge rammer for unge på alle ungdomsuddannelser.
Af Palle Bjørnstrup

Det er ofte forbundet med sommerfugle i maven og store forventninger, når unge mennesker starter på en ungdomsuddannelse. Forventninger til spændende fag og nye udfordringer, men måske lige så meget forventninger til nye kammerater, nyt studiemiljø og ikke mindst fester.
På ungdomsuddannelserne ønsker man, at denne vigtige tid skal foregå i trygge rammer, så derfor er man sammen med Aalborg Kommune blevet enige om en ny fælles rusmiddelpolitik.

Rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen Mads Duedahl siger: ”Vi har et fælles ansvar for at give vores elever nogle rigtigt gode betingelser for en god studietid på ungdomsuddannelserne. Det er en vigtig tid i de unges liv. De skal finde retning både menneskeligt og fagligt. Selvfølgelig skal der være plads til masser af fester, men det skal være under ordnede forhold på ungdomsuddannelserne. Derfor er jeg meget glad for, at alle bakker op om den her nye rusmiddelpolitik”.

Den nye rusmiddelpolitik skal skabe rammer, så eleverne møder de samme retningslinier på alle ungdomsuddannelserne i kommunen. Retningslinjerne skal hjælpe uddannelsesstedet med at have fokus på de unges forhold til rusmidler og det gode studieliv. Den nye fælles rusmiddelpolitik sætter retning for, hvordan man skal forholde sig til studieture, ekskursioner og ikke mindst elevfester på skolerne - ligesom den også skal være dialogskabende i forhold til både elever og forældre.

Rektor på Aalborghus Gymnasium, Torben Poulsen, siger: ”Vi vil gerne give forældrene tryghed, når vi klart melder vore holdninger ud i forhold til brug eller misbrug af rusmidler. Helt konkret vil vi selv lave alkoholfrie fester for de nye elever. Vi vil lave alkoholfrie fredagscaféer, hvor det handler om andet end at drikke alkohol. Og så vil vi altid holde et godt øje med de nye elever i forhold til de normale fester”.

Den nye fælles rusmiddelpolitik gælder i de næste fire år og skal tages op til revision i 2023.Kommentarer