Uddeling af Firlingelegat lokkede Trillinger frem

16-07-2018
En omtale i medierne af, at Firlingerne i Kongerslev fik tilldelt Chr. d. 4. Laugs ”Trillingelegat” fik en Trillingemor i Visse på banen.
Af Palle Bjørnstrup

Derfor måtte Chr. d. 4. Laug endnu en gang med glæde rykke ud for at overrække laugets ”Trillingelegat”, der er indstiftet tilbage i 1944. Trillingerne i Visse blev derfor nr. 104 legatmodtagere siden 1944 og på den måde, mener Chr. d. 4. Laug, at de har en rimelig andel i befolkningstilvæksten gennem årene.

Trillingemoderen Lise Overby, Visse tænkte, at det er da lidt mærkeligt, at jeg ikke har hørt om Chr. d. 4. Laugs ”Trillingelegat” – og det har også efterfølgende vist sig, at være en fejl i meldesystemet for ”Trillinge og flere end 3 børns fødsel”.
Så Chr. d. 4. Laug var særdeles glade for henvendelsen om trillinger i Visse, og rykkede derfor ud på besøg, og overakte de tre børn, hver sit ”Trillingelegat” – og så var der en smuk buket blomster til hver af de tre børn og moderen, samt en flaske Laugsbitter til nydelse.

I sagens natur, p.g.a. tiden, kunne Laugsoldermand Niels Voss Hansen ved overrækkelsen konstatere, at det var nok de største trillinger, han havde været med til at overække legat til.
Disse trillinger Ingrid, Kamma og Frede kom til verden d. 17. maj 2017.

Mor Lise kunne fortælle, at Ingrid vejede 2,0 kg ved fødslen, Kamma 2,1 kg og Frede 2,75 kg.
Graviditeten varede 34 uger og 6 dage – så børnene kom til verden 5 uger før planlagt. Men alt gik godt og alle er velskabte, dog måtte den første tid tilbringes på Neonatal afd. på Aalborg Sygehus.

Det, at få trillinger, skal dels planlægges og i høj grad tilrettelægges. Før fødslen var adressen på familien i Hillerød, men den blev skiftet ud med adressen i Visse, for bl.a. at kunne være nærmere familien, bl.a. mormor og morfar, der bestemt har taget deres del af arbejdet. Mormor stoppede ligefrem med sit arbejde for at kunne være med omkring trillingerne.
Laugsbrødrene fik vist, hvorledes man havde indrettet sig i huset, hvor et værelse var blevet soverum for trillingerne med mulighed for, at en voksen kunne overnatte hos dem, og et andet værelse var indrettet til legeværelse for de tre små.

Selvom de tre kom tidligere til verden end planlagt, så kunne brødrene konstatere, at de bestemt var med på, at der var besøg – men de var nu ikke helt glade for at sidde på arm ved disse fremmede herrer.

Så også her lykkedes det med lidt forsinkelse at sprede glæde i en ny familie med Chr. d. 4.
Laugs ”Trillingelegat”.Kommentarer