Thomas Buttenschøn er ”Tilbage På Dansk”

03-11-2018
For femte år i træk lægger han vejen forbi AKKC Det Lille Teater lørdag d. 9. marts kl. 20.00.
Af Palle Bjørnstrup

Han kommer bl.a. for at fejre udgivelsen af et nyt dansksproget album. Thomas Buttenschøn har en hel række af udsolgte shows bag sig i AKKC, og derfor er det heller ingen tilfældighed, at han går på scenen i Det Lille Teater til foråret – og der venter publikum en glad oplevelse på linje med tidligere shows, så der skal nok blive både hvinende latter og en god omgang fællessang endnu en gang.

Den nye turne med ”Tilbage På Dansk” bliver en fejring af et helt nyt dansksproget album, der udgives til foråret. Det bliver Buttenschøns første dansksprogede album siden ”Vinden Der Blæser” fra 2011. På det nye album tager Thomas Buttenschøn lytterne tilbage i tiden, når han synger om tunge emner som faderens alkoholmisbrug, sin mors død og forholdet til sine børn, som han efter skilsmisse kun ser på deltid.

Selvom det godt kan se en smule trist ud på papiret, bliver al melankolien holdt i hånden af den varmeste humor. En humor som har gjort Buttenschøns soloshows til noget helt unikt.

Han siger selv: ”Jeg vil gerne give folk en oplevelse. Jeg vil have dem til at mærke sig selv. Jeg håber på, at mine fortællinger og mine sange kan sætte en masse tanker i gang hos dem, der kommer og oplever mit show. Det ypperste jeg selv mærker, når jeg virkelig bliver ramt af musikalske oplevelser er, når jeg mindes og glemmer på samme tid. Når jeg bliver glad og trist på samme tid. Det er den følelse, jeg gerne vil give mit publikum”.

Buttenschøns nye show er en (p)opsang om de danske værdier. Hvad gør os mere danske end skandinaviske? Hvornår er man en hel familie? Og kan man være en halv familie? Det er måske nemmere, når man kun er halvdansk.

Billetter er i salg i AKKC´s billetkontor tlf. 99 35 55 66 eller på akkc.dk.Kommentarer