The Lauritz Melchior International Singing Competition for 4. Gang i Aalborg

07-10-2020
Det er verdens største konkurrence for Wagner Sangere, der afholdes af Aalborg Symfoniorkester
Af Palle Bjørnstrup

Det bliver med stor spænding, pomp og pragt, når Aalborg Symfoniorkester for fjerde gang inviterer indenfor til dette store internationale arrangement.

I den internationale sangerkonkurrence kåres den bedste sanger inden for Wagners operaer, når unge ambitiøse sangere dyster om hovedpræmien på 20.000 euro, der er doneret af Spar Nord fonden. Ud af de i alt 100 ansøgere har juryen udvalgt de 16 bedste sangere, som kommer fra hele verden for at blive bedømt af den internationale jury i denne prestigefyldte konkurrence.

Tecwyn Evans, kunstnerisk chef for Aalborg Symfoniorkester fortæller: ”Vi er utrolig stolte, at Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus endnu en gang kan byde velkommen til en række af de bedste Wagner sangere fra hele verden, som kommer til byen for at konkurrere om den prestigefyldte titel. En konkurrence af dette format tiltrækker sig verdens opmærksomhed og slår i den grad Aalborg fast på det kunstneriske verdenskort”.

The Lauritz Melchior International Singing Competition er under protektion af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II af Danmark, som selv har overværet den storslåede gallafinale op til flere gange.

Den danske Wagner-sanger Lauritz Melchior optrådte bl.a. i London og Wagners eget festspilhus i Bayreuth, inden han sang 24 sæsoner på Metropolitanoperaen i New York. Igennem sit liv optrådte Lauritz Melchior med 969 Wagner-forestillinger, hvoraf de 510 var på Metropolitanoperaen. Han fremførte rollen Tristan 223 gange, hvilket stadig står som en rekord.

Den internationale sangkonkurrence afsluttes med en semifinale d. 28. oktober og en gallafinale d. 31. oktober i Musikkens Hus. Der vil være gratis adgang til prøverne samt til indledende runde og kvartfinalen, som finder sted fredag d. 23. oktober og lørdag d. 24. oktober.

Ved gallafinalen kan publikum også nyde musik fra koncertsalens enestående orgel, hvor den franske organist Olivier Latry, der har været organist ved Notre Dame i Paris siden 1985, vil underholde.Kommentarer