Stjernesopran Joyce DiDonato i Musikkens Hus

14-01-2022
Det er fredag d. 11. marts kl. 19.30 i Koncertsalen den fantastiske sanger kan opleves.
Af Palle Bjørnstrup

Den amerikanske mezzosopran har benyttet coronatiden til at skabe sit seneste musikalske projekt, EDEN: Et mange facetteret initiativ, der forener musik, drama og læring.

EDEN kan nu opleves på en turne til ikke mindre end 45 spillesteder, herunder Musikkens Hus.

Omdrejningspunktet for koncerten bliver blandt andet hendes nyeste album, der udgives d. 25. Februar. Albummet med dets mangfoldige indhold trækker paralleller til det tidsløse naturtema, der gennem flere hundrede år har betaget komponister.
De enkelte numre udforsker flere aspekter af menneskets forhold til naturen, og Joyce sammenligner albummet med en vild og tilgroet have, da hun ikke sætter grænser for sin egen musikalske udfoldelse.

Mezzosopran Joyce DiDanato er født i Kansas og har vundet adskillige Grammys samt en Oliver Award for sine fremragende opera præstationer, der hver gang bjergtager publikum verden over. Hun er af The New Yorker blevet udråbt som den måske mest potente kvindelige sanger i sin generation.

Med en 24-carat gold voice, som The Times kalder den, er hun strøget til tops som udøvende kunstner, ligesom hun er ivrig fortaler for genren.
Hun har vundet international anerkendelse for både sine operaer af Händel og Mozart samt for sine mange musikindspilninger.

Nu kan hun opleves i Musikkens Hus i Aalborg – billetter er i salg.Kommentarer