Springeren indvier ny Minimarina

12-06-2018
Torsdag d. 14. juni kl. 11.00 er der officiel indvielse af den nye maritime legeplads.
Af Palle Bjørnstrup

Den nye ekstra oplevelse hos Springeren – det maritime oplevelsescenter, kommer til at hedde MINIMARINA.

Hos Springeren er man glade over at kunne åbne denne ekstra aktivitet, og det markerer færdiggørelsen på Springerens store byggeprojekt, som er støttet af fondsmidler fra Spar Nord Fonden, A.P. Møller Fonden, Lauritzen Fonden samt Aalborg Kommune.

Udover den nye legeplads, udformet som et skib, består projektet af et stort bassin, hvor besøgende kan sejle med fjernstyrede både samt en stor sandkasse.

Den officielle indvielse vil blive foretaget af Sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl, sammen med administrerende direktør for Aalborg Havn, Claus Holstein, der også er formand for Springeren, og direktør i Spar Nord Fonden, Steffen Nørgaard vil klippe snoren til herlighederne.

Springeren er hele Aalborgs maritime oplevelsescenter. Det blev grundlagt i 1992 under navnet Aalborg Søfarts- og Marinemuseum, men skiftede i 2012 navn til Springeren – maritimt oplevelsescenter. Navnet bl.a. efter museets store ubåd – Springeren.

I centeret kan publikum opleve fortællinger om dansk søfart, samt Aalborgs historie som en driftig havneby, og så kan man opleve centerets ubåd og motortorpedobåd og div. skibsmodeller samt uniformer og søkort - og drømme sig til en tur på havet.Kommentarer