Spar Nord har fået et resultat på 989 mio. kr.

09-02-2018
- og vi har vundet markedsandele fortæller Afd. dir. Steffen Glarbjerg Spar Nord Hasseris.
Af Palle Bjørnstrup

Spar Nord Hasseris har sammen med resten af Spar Nord opnået et resultat på 989 millioner kroner efter skat.
”Regnskabet er blandt andet positivt påvirket af , at Spar Nord det seneste år har oplevet meget lave nedskrivninger på udlån, og så har Spar Nord vundet markedsandele”, forklarer Steffen Glarbjerg, Spar Nord i Hasseris.

”Selvfølgelig påvirker det resultatet, når vi har ekstraordinært lave afskrivninger, og det vidner heldigvis om, at vores kunder har oplevet økonomisk fremgang i årets løb. Dertil kommer, at vi med voksende udlån og voksende formidling af realkreditlån, har vundet markedsandele i 2017, så vi kan egentlig være udmærket tilfredse” siger Steffen Glarbjerg: ”Men den traditionelle bankforretning er dog fortsat udfordret af en hård konkurrencesituation og den ekstremt lave rente, der samlet set er med til at presse nettorenteindtægterne i 2017, og formodentlig også vi gøre det i 2018.”

Bankens strategi: ”Den personlige bank i en digital verden”, er fortsat under udrulning, og banken har visse forventninger til, at man kan begynde at høste gevinsterne fra investeringerne i den strategi, i løbet af 2018.

Afd. dir. Steffen Glarbjerg fortæller: ”Vores ambitioner for og forventninger til den nye strategi er derfor store. Udover omfattende nyindretninger af de lokale banker, så skal nye digitale initiativer også være med til at give gevinster i form af bedre kundeoplevelser og mere effektive processer, hvilket vi håber at se gevinster af i 2018”.

”Vi har i dag en stærk position, som en af de store banker i Danmark, der scorer højt på kundetilfredshed, og den skal vi gøre os umage for at fastholde. For 2018 forventer Spar Nord en samlet basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 1,1 milliarder kroner”.

Så målet for det regnskabsår, der er i fuld gang er allerede på plads, og så må det vise sig, om afskrivningerne i 2018 igen kan være en positiv medspiller.Kommentarer