Spar Nord – et resultat over forventning

18-08-2017
Spar Nord har offentliggjort et halvårs-resultat på 575 millioner efter skat
Af Palle Bjørnstrup

Afdelingsdirektør for Spar Nord i Hasseris, Steffen Glarbjerg fortæller, at afdelingen sammen med resten af banken er glade over det gode halvårsresultat, der er resultatet af første halvår 2017. Det betyder også fortæller Steffen Glarbjerg, at Spar Nord opjusterer det budgetterede resultat for 2017, og at det forventeligt vil overgå sidste års resultat, hvor Spar Nord kunne vise et resultat før skat på 1.028 millioner kroner, et af de bedste resultater i bankens historie, der nu forventes overgået.

 

Halvårsresultatet på kr. 575 millioner kroner efter skat, er 50% højere end samme periode sidste år, og svarer til en egenkapitalforrentning på 14,4%. Særligt positivt er det, fortæller Steffen Glarbjerg, at vi på trods af et stort konkurrence- og prispres fortsat oplever fremgang. Den positive udvikling kommer blandt andet til udtryk i form af en stigende tilslutning til bankens fordelsprogram. Alene i første halvår af 2017 har de lokale Spar Nord-banker fået flere end 11.000 nye Stjerne- og StjernePLUS-kunder.

 

Steffen Glarbjerg peger også på en anden væsentlig forklaring på det gode resultat. Kundernes evne til at betale deres lån tilbage, har udviklet sig mere positivt end ventet, og derfor er der samlet set næsten ingen omkostninger til nedskrivninger på lån. En udvikling der bl.a. kan tilskrives den faldende ledighed og fremgangen i dansk økonomi. Også landbrugskunderne har overrasket positivt, da de i år nyder gavn af en bedre afregningspris på deres produkter.

 

Med i billedet skal dog også, siger Steffen Glarbjerg, at til trods for det gode resultat, så viser halvåret også en svag i stigning i omkostningerne på 3% sammenlignet med samme periode i 2016. Det skyldes, at vi i Spar Nord fortsat er i gang med implementeringen af en ny strategi, hvor vi arbejder på nye tiltag, hvoraf mange er direkte møntet på at gøre det til en endnu bedre oplevelse at være kunde i Spar Nord, slutter han.Kommentarer