Sommerklassisk – Aalborg Symfoniorkester

05-08-2020
Fredag d. 7. august kl. 19.30 i Koncertsalen i Musikkens Hus.
Af Palle Bjørnstrup

Denne aften bydes der på lette klassiske toner ovenpå en lang periode med stilhed i koncertsalen. Aalborg Symfoniorkester glæder sig til igen at kunne byde publikum indenfor til en god oplevelse.

Denne aften er der sammensat et program med lyse og lette toner, der både er for dem, der glæder sig til et genhør med orkesteret og måske for dem, der måske skal til en klassisk koncert for første gang.

Det er dirigent Christian Øland, der slår tonerne an til bl.a. Mozarts tredje hornkoncert med Aalborg Symfoniorkesters solohornist Erik Sandberg og Thorvald Hansens sonate med solotrompetist Camilla Simensen.

Christian Øland blev som 18 årig optaget i dirigentklassen på Sibelius Akademiet i Helsinki. Efter få års studier blev han af chefdirigent Hannu Lintu udnævnt til assisterende dirigent for Det Finske Radio Symfoniorkester. I 2016 modtog han ”Carl Nielsen Talentprisen”. Selv spiller han klaver og fagot og har som fagottist spillet adskillige gange i Det Finske Radiosymfoniorkester.

Grundet Corona er der et begrænset antal pladser - i øjeblikket kun 400 pladser. Der er et tomt sæde mellem alle gæster, men har man tæt kontakt til hinanden i forvejen, er det muligt at rykke sammen, hvis blot anvisningerne følges. Musikkens Hus overholder alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer, så alle gæster kan få en god og tryg oplevelse.Kommentarer