Soloudstilling med anerkendt surrealist

02-01-2019
Kunsten blænder op for soloudstilling med kunstneren Rita Kernn-Larsen.
Af Palle Bjørnstrup

Rita Kernn-Larsen, der i sin samtid var internationalt anerkendt, men aldrig fik et bredt gennembrud herhjemme - før nu.

Den danske surrealist Rita Kernn-Larsen (1904-1998) er kommet på alles læber. Hun er efter sin død atter blevet særdeles aktuel.
D. 6. februar åbner udstillingen ”Solo: Rita Kernn-Larsen” iscenesat af Kirstine Roepstorff, på Kunsten i Aalborg. Det er den første store soloudstilling med kunstneren i mange år.

Rita Kernn-Larsen fik – helt usædvanligt for sin tid – en stor international anerkendelse i intellektuelle og kunstneriske miljøer. I forbindelse med sin debut i 1934 karakteriserer en anmelder hende sågar som ”en kvindelig, dansk Picasso”, men det til trods fik hun aldrig et bredt gennembrud i Danmark.

Direktør på Kunsten, Gitte Ørskou, siger: ”Rita Kernn-Larsen er en international ener i dansk billedkunst, og det er en stor glæde for Kunsten, at bringe hende frem i lyset med denne udstilling”.

Udstillingen: SOLO: Rita Kernn-Larsen, kaster ikke bare et blik på Rita Kernn-Larsens surrealistiske storhedstid i 1930’erne, men også den senere del af kunstnerskabet.

Med over 100 værker vil man i udstillingen således kunne følge Kernn-Larsens virke gennem alle årene; fra 1930’ernes drømmende og dragende scenarier og mystiske figurer til hendes senere års naturalistiske landskaber, finurlige collager og keramiske værker.Kommentarer